fbpx
Het Spiegelprincipe | Als Je Dit Niet Verandert, Zal Je Realiteit Nooit Veranderen

Het Spiegelprincipe | Als Je Dit Niet Verandert, Zal Je Realiteit Nooit Veranderen


9 keer gelezen sinds
5
minuten leestijd
5
minuten leestijd
9 keer gelezen sinds

0
(0)

Schrijf je in voor mijn mailinglijst en ontvang een gratis exemplaar van mijn eBook De Manifestatie Mindset.

Vandaag bespreken we het spiegelprincipe van onze realiteit en hoe je dit principe kunt gebruiken om je leven volledig te veranderen ten goede. Als je je afvraagt wat dat ene ding is, dat ben jezelf.

Vandaag gaan we precies uitleggen hoe je innerlijke wereld je uiterlijke wereld creëert en wat je daaraan kunt doen.

Wat is het Spiegelprincipe?

Het spiegelprincipe van de realiteit is een heel eenvoudig principe: je externe wereld is een weerspiegeling van je interne wereld. Dit is zeker geen nieuw idee; het bestaat waarschijnlijk al duizenden jaren en wordt getoond in verschillende spirituele praktijken, religies en binnen de psychologie. Laten we eens kijken naar een paar plaatsen waar je het spiegelprincipe al eerder hebt gehoord binnen spirituele praktijken en bewuste creatie.

  1. De eerste is “Zo boven, zo beneden; zo binnen, zo buiten,” dat meestal wordt toegeschreven aan hermetische principes. Het wordt ook wel de wet van Correspondentie genoemd, dat alles in overeenstemming is van binnen naar buiten, van boven naar beneden.
  2. De tweede is een beroemde uitspraak van Neville Goddard: “Everybody is you pushed out”, “Iedereen is jezelf naar buiten geduwd,” wat hetzelfde betekent, namelijk dat iedereen en je omstandigheden een weerspiegeling zijn van wie je fundamenteel bent. Dit strekt zich ook uit tot je relatie met jezelf en wie je bent op een diep onderbewust niveau.

Hindernis 1: Verander de Spiegel

Hoewel we dit misschien weten, zijn er twee grote hindernissen die ik zie wanneer mensen proberen deze informatie te gebruiken om hun leven te veranderen. De eerste is dat mensen proberen de spiegel te veranderen in plaats van zichzelf te veranderen.

Dit komt vaak voor; mensen willen de externe omstandigheden veranderen, de problemen aanpakken door actie en inspanning te gebruiken, in plaats van naar binnen te keren, bewustzijn te creëren over welke programma’s ze intern draaien.

Wanneer we proberen de spiegel te veranderen, is dat behoorlijk zinloos. Mensen blijven vastzitten in eindeloze cirkels omdat ze niet leuk vinden wat ze zien. Ze kijken in de spiegel, proberen het te veranderen, maar er verandert niets, want dat is niet de oorzaak.

Wat er in je leven gebeurt, is simpelweg de weerspiegeling. We kunnen daar niet beginnen. Zo simpel als het is, moeten we ons bewust zijn dat we dit niet doen in ons dagelijks leven en in plaats daarvan tijd nemen voor reflectie.

Het Spiegelprincipe | Als Je Dit Niet Verandert, Zal Je Realiteit Nooit Veranderen

Hindernis 2: Het Onderbewustzijn Herprogrammeren

De tweede belangrijke hindernis die ik zie bij het effectief gebruiken van het spiegelprincipe is het herprogrammeren van het onderbewustzijn. Als je al eerder op Goodfeeling.nl bent geweest, ben je misschien al bekend met dit model, maar dit is het model van je hele geest, wie je bent, je innerlijke wereld. Je hebt je 10% bewuste geest die je bewuste gedachten, bewustzijn, besluitvorming en zelfs je acties uitmaakt. Dan heb je 90% onderbewuste acties, gedachten, emotionele reacties.

De meeste van wie we zijn, is eigenlijk onderbewust. Als we proberen te bedenken waarom ons leven zich afspiegelt zoals het is, kunnen we ons bewust zijn van die 10% bewustzijn, maar de meeste mensen letten niet op de 90% aan programmering die ze onder de oppervlakte hebben, die de meeste dingen creëert die ze in de spiegel zien. We moeten dus veel tijd besteden aan het focussen op wat er in het onderbewustzijn gebeurt.

Het Spiegelprincipe | Als Je Dit Niet Verandert, Zal Je Realiteit Nooit Veranderen

De Vier Sleutels 🗝️🗝️🗝️🗝️

Hoe maak je het spiegelprincipe en het onderbewustzijn herprogrammeren werkend voor jou? Hier zijn de vier sleutels die je in gedachten moet houden om het spiegelprincipe echt voor jou te laten werken en vanaf vandaag enorme veranderingen in je leven te realiseren.

En toch heeft de QuadKeeper 2 bijzondere
features: 4 rollen op voorraad om simpel
door te schuiven en ruimte om decoraties en
ander items te plaatsen op een 42cm x 15cm plank

  1. De eerste is dat je vertrouwen moet cultiveren in je onderbewustzijn. Waarom besteed ik tijd aan het uitleggen van het verschil tussen de bewuste en de onderbewuste geest? Omdat we vertrouwen in je onderbewustzijn moeten opbouwen. Als je blijft proberen alles te controleren via je bewuste geest, blijf je jezelf in dezelfde loop vinden.
  2. Ten tweede moet je ervoor kiezen om verantwoordelijkheid in je leven te nemen en nee te zeggen tegen slachtofferschap. Als we onszelf slachtofferen, vertellen we ons onderbewustzijn dat dit buiten onze controle ligt.
  3. Ten derde moet je vermijden de zaden op te graven van de manifestaties die je probeert te creëren. Elke keer dat je controleert, verstoor je de groei.
  4. Tot slot, de vierde sleutel: herhaling versus gevoelstoestand. Herhaling werkt absoluut, vooral voor beginners. Maar het gevoel is krachtiger en kan sneller indruk maken op je onderbewustzijn. Het is belangrijk om beide technieken te begrijpen en te gebruiken op een manier die past bij jouw mentale structuur.

Veelgestelde vragen

Wat is het spiegelprincipe?

Het spiegelprincipe stelt dat je externe wereld een weerspiegeling is van je interne wereld. Alles wat je ervaart, is een reflectie van je innerlijke overtuigingen en emoties.

Hoe kan ik het spiegelprincipe gebruiken om mijn leven te veranderen?

Om het spiegelprincipe effectief te gebruiken, moet je focussen op het veranderen van je innerlijke wereld door bewustzijn te creëren en je onderbewustzijn te herprogrammeren met positieve overtuigingen.

Wat zijn de grootste hindernissen bij het toepassen van het spiegelprincipe?

De grootste hindernissen zijn het proberen te veranderen van externe omstandigheden zonder innerlijke verandering en het niet effectief herprogrammeren van het onderbewustzijn.

Klik op een ster om dit artikel te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Ben jij de eerste dit bericht waardeert?

Fact checking: Nick Haenen, Spelling en grammatica: Sofie Janssen

Fact checking: Nick Haenen
&
Spelling en grammatica: 
Sofie Janssen

Image Not Found
Image Not Found

Persoonlijkheidstesten

De Stress test
Emotionele Intelligentie Test
Vorm Voorkeur Test
is het De ijdelheidstest of De ijdelheidsstest
Image Not Found