fbpx
Wat Is Een Metro Man En Hoe Herken Ik Een Metroseksuele Man

Wat Is Een Metro Man En Hoe Herken Ik Een Metroseksuele Man? Dit zijn de 5 Kenmerken


44 keer gelezen sinds
6
minuten leestijd
6
minuten leestijd
44 keer gelezen sinds

0
(0)

Een metroman of metroseksuele man hecht veel waarde aan zelfzorg en is bezig met zijn uiterlijk en verzorging.

Metroseksuelen zijn over het algemeen heteroseksuele mannen die zelfzorg belangrijk vinden en veel aandacht besteden aan hun uiterlijk en verzorging. Ontdek meer over wat het inhoudt en de vijf tekenen dat je met een metroseksuele man uitgaat.

En toch heeft de QuadKeeper 2 bijzondere
features: 4 rollen op voorraad om simpel
door te schuiven en ruimte om decoraties en
ander items te plaatsen op een 42cm x 15cm plank

Wat is metroseksueel? De definitie van een metroseksueel is:

“een stedelijke (metro) man, meestal heteroseksueel, die zeer nauwkeurig is over zijn uiterlijk en verzorging, en hier veel tijd, moeite en geld aan besteedt, terwijl hij een luxe levensstijl nastreeft.”

Metroseksueel is een neologisme dat is gevormd uit de woorden metropolitaan en heteroseksueel. Het werd bedacht door Mark Simpson, een Britse columnist, in 1994 om een man te beschrijven die veel bezig is met zijn uiterlijk en verzorging, en doorgaans veel tijd en geld aan winkelen besteedt. Het verwijst meestal naar een vrijgezelle heteroseksuele man die werkt en woont in een grote stad, modieus is, goed verzorgd, en van winkelen houdt.

Wat Is Een Metro Man En Hoe Herken Ik Een Metroseksuele Man

Het woord wordt vaak gebruikt om heteroseksuelen te onderscheiden die trends overnemen die stereotiep met vrouwen en homoseksuelen worden geassocieerd. Volgens de bedenker kan een metroseksueel echter openlijk homo, hetero of biseksueel zijn. Het is een enigszins misleidende term, omdat “metrosex” niets te maken heeft met seksualiteit, seksueel gedrag of geaardheid. Sommigen vinden dat de definitie moet veranderen naar een genderneutrale beschrijving: “een persoon die zich niet conformeert aan de maatschappelijke normen op het gebied van kleding, verzorging en esthetische interesses.”

Metroseksualiteit kent drie dimensies, namelijk:

  • Trendgevoeligheid
  • Bezig zijn met uiterlijk
  • Veelvuldig gebruik van verzorgingsproducten en procedures

Theorieën over levensstijl en winkelen weerspiegelen veel onderzoek naar metroseksualiteit, waarbij een uitgebreid zelfbeeld en interesses worden gesuggereerd die traditioneel als vrouwelijk of homoseksueel worden gezien. Sommigen theoretiseren dat metroseksuelen narcistische heteromannen zijn die zich bezighouden met activiteiten die niet typisch mannelijk zijn. Geen van deze definities sluit echter helemaal aan bij de huidige wereld, die steeds bewuster en inclusiever wordt op het gebied van gender diversiteit.

Wat Is Een Metro Man En Hoe Herken Ik Een Metroseksuele Man

Worden metroseksuelen geaccepteerd in de samenleving?

Mannen zijn zich steeds meer bewust van hun uiterlijk. Ze investeren meer tijd en geld in hun uiterlijk via kleding, verzorging en zelfs plastische chirurgie. Het woord “metroseksueel” wordt gebruikt om dit fenomeen te beschrijven, omdat de samenleving tot nu toe niet van mannen verwachtte dat ze zich met hun schoonheid bezighielden. Dat mannen zich vroeger ook goed kleedden is waar, maar de meeste mannen volgden over het algemeen kleding- en gedragsnormen die als ‘mannelijk’ werden beschouwd. Maar normen veranderen, culturen veranderen, en uiteindelijk evolueert de samenleving om deze veranderingen te accepteren.

Mode, schoonheid en zelfverbetering werden lange tijd gezien als het domein van vrouwen, maar steeds meer mannen betreden deze wereld. Een samenleving die minder star is over gendernormen in kleding en rollen biedt een inclusievere en minder stressvolle omgeving voor genderdiverse mensen. In zo’n samenleving kunnen meer mannen, en mensen in het algemeen, zich vrijer uiten zonder in hokjes te worden geplaatst of gestigmatiseerd.

  • Een onderzoek werd uitgevoerd om elementen te ontdekken die hebben bijgedragen aan de verschuiving in genderrollen en -normen in onze samenleving. De media spelen hierin mogelijk ook een rol.
  • Volgens de bevindingen van dit onderzoek hangt deze trend sterk samen met de invloed van de media, wat niet verrassend is gezien het vele onderzoek naar de invloed van media op mannelijke schoonheidsidealen.
  • Mannen worden steeds meer blootgesteld aan beelden die hen vertellen dat “je er niet goed genoeg uitziet,” net zoals vrouwen dat al jaren worden. Het lijkt erop dat mannen nu onderworpen zijn aan dezelfde schoonheidsnormen als vrouwen.

Als gevolg hiervan definiëren mannen zichzelf steeds meer op basis van wat ze eten en hoe ze eruitzien.

Afbeeldingen in de media van mannen die meer huishoudelijke taken op zich nemen, hebben geleid tot minder traditionele gendernormen. Bovendien wordt van mannen niet verwacht dat ze hun gevoelens van tekortkoming uiten, waardoor ze deze absorberen, wat hun zelfbeeld kan schaden. Hierdoor lijkt de toenemende nadruk van de media op uiterlijk zowel vrouwen als mannen niet langer uit te sluiten.

Wat Is Een Metro Man En Hoe Herken Ik Een Metroseksuele Man

Vijf tekenen dat je met een metroseksuele man uitgaat

Uit een onderzoek naar datingapps bleek dat de meeste vrouwen metroseksuele mannen aantrekkelijk vinden, vooral omdat ze goed verzorgd zijn. Sommige mensen merken misschien niet eens dat ze met een metroseksuele man daten.

Vijf tekenen waar je op kunt letten wanneer je met een metroseksuele man uitgaat, zijn onder andere:

  1. Hij kijkt vaak in de spiegel en bewondert zichzelf: Als je vriend graag in de spiegel kijkt na het douchen, zichzelf bewondert terwijl hij zijn haar inspecteert en volspuit met haarlak of zijn bakkebaarden bekijkt, dan is hij een man die veel waarde hecht aan zijn uiterlijk.
  2. Hij is heel precies over het huishouden: Gewoonlijk vinden mannen een beetje stof hier en daar niet erg, zolang de vloer regelmatig gedweild wordt en de slaapkamer schoon is. Maar als je geliefde erop staat dat het huis brandschoon is en alles netjes op zijn plek ligt, kan hij een metroseksueel zijn.
  3. Hij houdt van nette kleding: Hij combineert zijn outfit vaak met accessoires zoals een stijlvolle horloge of manchetknopen, en hij gebruikt hoogwaardige geuren die subtiel maar langdurig aanwezig zijn. Dit alles toont zijn aandacht voor detail en zijn liefde voor mode.
  4. Hij bekritiseert jouw kleding: Stel je voor dat jullie besluiten om samen uit te gaan, en jij kleedt je casual omdat je je op je gemak voelt bij hem. Maar wanneer hij jouw outfit ziet, is hij niet onder de indruk van de match met je schoenen. Hij wijst je wellicht snel op je gebrek aan modegevoel en moedigt je aan om accessoires beter te combineren.
  5. Hij houdt van verzorging en kapsels: Als hij minstens een keer per maand een manicure en pedicure neemt en graag zijn wenkbrauwen epileert, is hij waarschijnlijk een metroseksueel.

Veelgestelde vragen

Wat betekent metroseksueel?

Een metroseksueel is een man, meestal heteroseksueel, die veel aandacht besteedt aan zijn uiterlijk en verzorging, vaak modieus is en van winkelen houdt.

Hoe herken je een metroseksuele man?

Een metroseksuele man besteedt veel tijd aan zijn uiterlijk, houdt van verzorgingsproducten, modieuze kleding en zorgt voor een netjes huishouden.

Worden metroseksuelen geaccepteerd in de samenleving?

Ja, steeds meer mannen geven om hun uiterlijk en worden in een inclusievere samenleving geaccepteerd zonder traditionele gendernormen.

Klik op een ster om dit artikel te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Ben jij de eerste dit bericht waardeert?

Fact checking: Nick Haenen, Spelling en grammatica: Sofie Janssen

Fact checking: Nick Haenen
&
Spelling en grammatica: 
Sofie Janssen

Image Not Found