Wij zijn Goddelijke wezens met een menselijke ervaring

Wij Zijn Goddelijke Wezens Met Een Menselijke Ervaring


42 keer gelezen sinds
12
minuten leestijd
12
minuten leestijd
42 keer gelezen sinds

0
(0)

Schrijf je in voor onze mailinglijst en ontvang een gratis exemplaar van De Manifestatie Mindset.


Je zult je misschien ongemakkelijk voelen bij dit voor een heleboel mensen gevoelig onderwerp, maar dat is niet erg. Ik zal het voorzichtig brengen. Het gaat over de ware aard van je bestaan en hoe je niet alleen een mens bent, maar een Goddelijk Deeltje dat een menselijke ervaring heeft. Je fysieke lichaam is slechts een tijdelijk voertuig voor het echte ‘jij’, een eeuwige ziel.

Mystiek en spiritualiteit bevatten veel nuances. Je lichaam is slechts een hulpmiddel voor de ontwikkeling van de geest, een kostuum dat je draagt in dit grote kosmische toneelstuk. Denk erover na: je zegt niet ‘ik ben lichaam’, maar ‘mijn lichaam’. Je zegt niet ‘ik ben hand’, maar ‘mijn hand’. Je lichaam is slechts je lichaam, het is niet het echte ‘jij’.

In dit artikel zal ‘ziel’ worden gebruikt in plaats van ‘je ziel’, omdat jij de ziel bent die in je huidige menselijke lichaam bestaat. Bezittelijke voornaamwoorden moeten nu even helemaal correct zijn.

STARTI DI MOTORI..

Alles in spiritualiteit draait om directe ervaring. De wijsheid die wordt gedeeld dient als een gids om deze feiten zelf te ervaren, omdat wat wordt gedeeld geen theorie is, maar het resultaat van directe ervaring en diep innerlijk werk dat door mystici in de bibliotheek is verricht. Zelfrealisatie op het hoogste niveau.

Je doel in het leven is om je ware aard te herinneren als onderdeel van het Al, om te beseffen dat jij als ziel onsterfelijk bent. Je bent altijd onsterfelijk geweest. Je bestaat momenteel in menselijke vorm, maar je bent geen mens. Je bent een multidimensionaal wezen van licht, een fragment van universeel bewustzijn dat zichzelf ervaart door de lens van de fysieke realiteit.

Als er dieper in dit onderwerp wordt gedoken, kunnen wederzijdse hulp worden geboden. Nu wordt er geleerd over de universele essentie en de relatie tot het bovenbewuste.

Universele Essentie

De ziel luistert naar de stem en zal vrij zijn. Vrij bewustzijn is versmolten met het kosmische, één met de orde en wet van het Al, zoals geschreven door de grote intelligent Tahuti, ook wel de oude Grieken genoemd. Wat het werkelijk betekent om een god te zijn wordt uitgelegd. Het gaat niet over een almachtige, afzonderlijke entiteit die over de schepping heerst.

Het gaat over iets veel interessanter en mystieker. Je bent niet gescheiden van het universum; je bent het universum dat zichzelf ervaart door jouw unieke perspectief. Stel je het hele universum voor als een oneindige oceaan van bewustzijn.

Jij als individu bent als een golf in die oceaan. Je lijkt afgescheiden, met je eigen vorm en beweging, maar je bent gemaakt van exact dezelfde substantie als de hele oceaan.

Je individualiteit is echt, maar het is niet de volledige waarheid. Je bent tegelijkertijd de golf en de hele oceaan. Dat is wat het betekent om een god te zijn. Je bent een lokale uitdrukking van het universele bewustzijn, de goddelijke essentie die alles doordringt.

Wil je je leven veranderen, maar je hebt een laag inkomen of een uitkering?

 Schrijf je nu in voor deze laagdrempelige Manifestatie Mindset Workshop!

Speciaal voor mensen met een laag inkomen of een uitkering. Gratis deelname mogelijk!


Je bent niet alleen verbonden met deze essentie, je bent die essentie, die goddelijkheid, en je bent die goddelijkheid die zichzelf ervaart vanuit een bepaald perspectief. Het leven dat wij denken te leiden als afzonderlijke individuen is eigenlijk een soort van dood vergeleken met onze ware aard als universeel bewustzijn.

Dit fysieke bestaan is slechts een klein deel van je totale wezen. Het is alsof je je richt op een enkele pixel van een oneindig scherm; je mist het grotere geheel. Zoals vaak gezegd wordt, begint de moderne kwantumfysica bij te benen wat mystici al tienduizenden jaren beweren.

Het dubbele spleet-experiment toont aan dat deeltjes zich anders gedragen wanneer ze worden waargenomen, wat impliceert dat bewustzijn een rol speelt in het vormen van de fysieke realiteit. Dit sluit perfect aan bij het mystieke begrip dat bewustzijn fundamenteel is voor het bestaan.

Kwantumverstrengeling toont niet-lokale verbindingen tussen deeltjes over enorme afstanden, wat suggereert dat er een onderliggend verenigd veld is dat alle dingen verbindt. Dit weerspiegelt het spirituele concept van universele onderlinge verbondenheid, het idee dat we allemaal één zijn op het diepste niveau van de realiteit.

Het nulpuntsveld in de kwantumfysica, een zee van achtergrondenergie die ogenschijnlijk lege ruimte doordringt, sluit aan bij spirituele concepten van alomtegenwoordige kosmische energie of bewustzijn. Dit veld kan worden gezien als het wetenschappelijke equivalent van de oceaan van bewustzijn waar eerder over gesproken is.

Deze wetenschappelijke ontdekkingen beginnen de kloof te overbruggen tussen het mystieke en het empirische. Ze tonen aan dat het universum veel meer onderling verbonden, veel bewuster en veel mysterieuzer is dan ooit gedacht.

Overstijgen van Beperkingen

Terwijl de identificatie met het fysieke lichaam en herinneringen afneemt en meer wordt geïdentificeerd met het onveranderlijke bewustzijn in de kern, beginnen de waargenomen beperkingen vanzelf te worden overstegen. Dit fysieke bestaan, met al zijn uitdagingen en beperkingen, is eigenlijk een katalysator voor spirituele groei. Het is door het overwinnen van deze beperkingen dat de ware, grenzeloze aard wordt herinnerd.

Elke uitdaging die wordt tegengekomen, is een kans om de goddelijke natuur te herinneren. Wanneer er een probleem wordt geconfronteerd, in plaats van te reageren vanuit het beperkte ego, wordt aangeraden terug te stappen in het bredere bewustzijn. Vragen zoals: “Hoe zou het universele bewustzijn reageren op deze situatie?” helpen hierbij.

Het oefenen met het uitbreiden van het gevoel van zelf, beginnend bij het lichaam en vervolgens uit te breiden naar de kamer, het gebouw, de stad, de planeet, het zonnestelsel en de Melkweg, is essentieel. Het voelen als de ruimte waarin al deze dingen verschijnen, toont de ware grootsheid als een god, zo uitgestrekt als het universum zelf.

Wanneer er meer afgestemd wordt op de ware aard als universeel bewustzijn, begint de rol als mede-schepper van de realiteit te worden begrepen. Gedachten, overtuigingen en verwachtingen vormen letterlijk de realiteit die wordt ervaren. Het is belangrijk om te letten op gedachten en overtuigingen: zijn ze afgestemd op de ware, onbeperkte aard of zijn ze gebaseerd op oude, beperkende ideeën over wie je bent?

Het visualiseren van wat in het leven gecreëerd wil worden, niet vanuit een gevoel van gebrek, maar vanuit het begrip dat het universele bewustzijn is waaruit alle dingen ontstaan, is cruciaal. Er wordt niet geprobeerd iets te verkrijgen wat niet bezit wordt; de goddelijke natuur wordt toegestaan zich op nieuwe manieren te uiten.

Dit gaat niet over het gebruiken van spirituele ideeën om het ego op te blazen, maar over het volledig overstijgen van het ego en het afstemmen op de ware aard als universeel bewustzijn. Hierdoor wordt van nature gehandeld met meer compassie, wijsheid en kracht – de ware kenmerken van een god in mensvorm.

Multidimensionale Ziel

Als ziel ben je geen enkelvoudige, geïsoleerde entiteit. Je bent multidimensionaal met verschillende aspecten die op verschillende niveaus van de realiteit functioneren. Oude tradities hebben deze complexiteit erkend en verschillende aspecten van de ziel beschreven die functioneren voorbij het fysieke bewustzijn.

Er is een aspect van jou als ziel dat vrij is om te bewegen tussen fysieke en spirituele rijken. Dit is geen metafoor, maar een realiteit die persoonlijk is ervaren door geavanceerde meditatie en uittreding uit het lichaam. Er is ook een getransformeerd, verlicht aspect van de geest dat het hoogste potentieel vertegenwoordigt. Er zijn beschermende, leidende componenten die functioneren voorbij het fysieke bewustzijn.

Dit kan zijn ervaren als intuïtie of een gevoel van geleid worden. Wat is geleerd is een echt aspect van de multidimensionale aard. De ziel heeft een hiërarchische structuur met delen die reiken tot transcendente rijken. Op het hoogste niveau is de ziel direct verbonden met de goddelijke bron. Dit is waarom, wanneer diep genoeg wordt gemediteerd, een gevoel van eenheid met alles kan worden ervaren.

Elke ziel is een directe emanatie van de bron van universeel bewustzijn. Je bent niet alleen een schepping van het goddelijke, je bent een uitdrukking ervan. Dit is waarom de kracht bestaat om de realiteit te vormen en waarom bewustzijn fundamenteel is voor de ervaring van het leven. Het echte ‘jij’ neemt verschillende lichamen en verschillende ervaringen aan, maar behoudt continuïteit.

Dit is de basis voor het concept van reïncarnatie, wat niet gaat over het herboren worden van de persoonlijkheid, maar over het kiezen van nieuwe ervaringen voor groei en evolutie. Met de juiste training en bewustzijn kan de ziel interdimensionale overgangen navigeren met volledig bewustzijn.

Dit is niet alleen een mogelijkheid na de dood, maar ook iets wat geleerd kan worden te doen in dit leven, door praktijken zoals lucide dromen en astrale projectie. De ziel kan leren onafhankelijk van fysieke vormen te opereren terwijl nog steeds geïncarneerd. Dit is de basis voor veel geavanceerde spirituele praktijken en is de sleutel tot het ervaren van de ware multidimensionale aard terwijl nog steeds in een fysieke vorm.

Cosmische Evolutie

Enkele van de diepste wijsheden uit de Smaragden Tabletten van Tahuti worden gedeeld. Deze leringen onthullen de ware aard van de reis als ziel en de ultieme bestemming van het bewustzijn zelf. Aandachtig luisteren is belangrijk, want deze woorden bevatten transformerende waarheden over het bestaan.

De ziel van de mens beweegt voortdurend vooruit, niet gebonden aan een enkele ster, maar altijd op weg naar het grote doel, waar het wordt opgelost in het licht van het Al. Het besef dat voortdurend doorgedraaid zal worden, gedreven door de wet van oorzaak en gevolg, totdat uiteindelijk beiden één worden, is essentieel. De wijsheid moet zorgvuldig worden opgenomen.

Als ziel ben je niet beperkt tot een enkel rijk of dimensie. Je bevindt je op een eeuwige reis van evolutie, voortdurend bewegend naar grotere expansie en bewustzijn. Deze reis is niet willekeurig; het wordt geleid door de kosmische wet van oorzaak en gevolg, vaak karma genoemd. Het ultieme doel van deze reis is om op te gaan in het licht van het Al.

Dit betekent niet dat er wordt opgehouden te bestaan, maar dat het een staat van volmaakte eenheid is met de goddelijke bron, waar de ware aard wordt gerealiseerd als één met het universele bewustzijn. Deze reis gaat niet alleen over persoonlijke groei, maar over de evolutie van het bewustzijn zelf.

Tahuti onthult dit kosmische plan in een ander mystiek passage: “In een tijd die nog niet geboren is, zullen allen één zijn en één zal alles zijn. De mens, een perfecte vlam van dit kosmos, zal vooruit bewegen naar een plek in de sterren. Ik zal zelfs bewegen buiten deze ruimte-tijd naar een andere plaats voorbij de sterren.”

Dit is een glimp van de toekomst van het menselijke bewustzijn, niet alleen individueel maar collectief. Er wordt geëvolueerd naar een staat waarin de eenheid met alles dat is wordt herkend en belichaamd. In deze staat zullen de beperkingen van de huidige ruimte-tijd realiteit worden overstegen en zullen dimensies worden bereikt die de huidige begrip te boven gaan.

Als een perfecte vlam van dit kosmos ben je een cruciaal onderdeel van deze evolutie. De reis van ontwaken en het herinneren van de goddelijke natuur draagt bij aan deze collectieve verschuiving in bewustzijn.

Het betekent echter niet dat iedereen op hetzelfde voorbepaalde pad zit. Tahuti maakt duidelijk dat geen enkel bewustzijn het pad volgt van degenen die ervoor zijn gegaan, anders zou alles herhaling en tevergeefs zijn. Elk bewustzijn in de cyclus waarin het bestaat, volgt zijn eigen pad naar het ultieme doel. Elk volgt zijn rol in het plan van het kosmos en in het ultieme einde.

Hoe verder de cyclus, hoe groter de kennis en het vermogen om de wet van het geheel te integreren. De reis is uniek; het is niet de bedoeling om het pad of de ervaringen van iemand anders te repliceren. Het doel is om een eigen weg te smeden, eigen realisaties te hebben en een unieke bijdrage te leveren aan het kosmische plan.

Naarmate er vordert door verschillende cycli van bestaan, wat sommige tradities levensperiodes of incarnaties noemen, wordt grotere kennis en wijsheid vergaard. Er wordt bedrevener in het werken met de universele wetten, het vormen van de realiteit en het erkennen van de ware aard als een goddelijk wezen.

Dit is waarom het huidige leven, met al zijn uitdagingen en overwinningen, zo kostbaar is. Het is niet zomaar een willekeurige gebeurtenis; het is een zorgvuldig vervaardigde kans voor groei, voor het uitbreiden van het bewustzijn, en voor het spelen van een unieke rol in de kosmische evolutie.

Veelgestelde vragen

Wat betekent het om een goddelijk deeltje te zijn?

Het betekent dat je niet alleen een mens bent, maar een ziel die verbonden is met het universele bewustzijn. Je ervaart het leven door een fysieke vorm, maar je ware aard is eeuwig en goddelijk.

Hoe beïnvloedt kwantumfysica ons begrip van spiritualiteit?

Kwantumfysica toont aan dat bewustzijn de fysieke realiteit beïnvloedt, wat aansluit bij mystieke leringen dat bewustzijn de kern van alles is. Dit bevestigt de onderlinge verbondenheid van alle dingen.

Wat is de ultieme bestemming van de ziel?

De ziel evolueert voortdurend, beweegt zich door verschillende dimensies en rijken, en keert uiteindelijk terug naar een staat van eenheid met het universele bewustzijn, waarin je je ware natuur als goddelijk wezen herkent.

Klik op een ster om dit artikel te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Ben jij de eerste dit bericht waardeert?

Fact checking: Nick Haenen, Spelling en grammatica: Sofie Janssen

Zoeken

Fact checking: Nick Haenen
&
Spelling en grammatica: 
Sofie Janssen

Image Not Found

Gerelateerde Artikelen

Image Not Found

Persoonlijkheidstesten

Inclusiviteit Test
Vorm Voorkeur Test
CliftonStrengths Assessment
Myers-Briggs Type Indicator (MBTI)
Image Not Found