fbpx
Stop met je droom te saboteren

Stop Met Je Eigen Dromen Steeds Te Saboteren ⛔ ✋🏼


21 keer gelezen sinds
5
minuten leestijd
5
minuten leestijd
21 keer gelezen sinds

5
(1)

“Wat je wordt in het proces, is belangrijker dan de droom. Het soort persoon dat je wordt, het karakter dat je opbouwt, de moed die je ontwikkelt, het vertrouwen dat je laat zien. Je kijkt in de spiegel en ziet een ander persoon. Je moet opgeven wie je nu bent om te worden wie je wilt zijn.”

Schrijf je in voor mijn mailinglijst en ontvang een gratis exemplaar van mijn eBook De Manifestatie Mindset.

Een van de dingen die me inspireerden om coach te worden, is dat ik het geweldig vind om met mensen over hun dromen te praten. Ik zit met mensen te lunchen of te bellen en we hebben het over van alles en nog wat, en voordat ik het door heb, zeggen ze ineens: “Weet je wat ik echt zou willen doen?”

Het gaat dan meestal over het starten van hun eigen bedrijf, iets in een relatie, een nieuw product dat ze willen ontwikkelen, of gewoon een manier van leven die ze nu nog niet leiden.

In het begin dacht ik: “Mensen delen graag hun dromen met mij.” Maar toen realiseerde ik me dat het niet om mij gaat – deze dromen willen gewoon naar buiten komen. We hebben iets unieks dat ons door ons leven heen influistert en smacht om door ons in de wereld te worden gebracht. Sterker nog, dat is uiteindelijk de reden waarom we hier zijn.

Het probleem is dat we vaak onze droom saboteren voordat deze de kans krijgt om uit te komen. Voordat mensen hun zin afmaken, beginnen ze al met: “Maar ik ben te oud, ik heb geen tijd, waar zou ik het geld vandaan halen, ik weet niet hoe ik dat moet doen.”

Een vriend van mij zei ooit dat het verschil tussen mensen die hun dromen leven en de mensen die dat niet doen, is dat degenen die hun dromen waarmaken, het hun taak maken om tijd te vinden, geld te regelen en te leren hoe ze het moeten doen.

Mensen denken vaak dat ze eerst de persoon moeten zijn die hun droom waarmaakt voordat ze eraan kunnen beginnen. We kijken meestal naar het eindresultaat en geloven dat we vanaf het begin alle vaardigheden, ervaring en middelen moeten hebben om dat te bereiken. Dit “finishlijn-denken” is verkeerd.

In werkelijkheid worden we juist tijdens de reis naar onze droom die buitengewone persoon die we allemaal kunnen worden. Door uitdagingen stap voor stap aan te gaan, dragen we bij aan kleine persoonlijke verbeteringen die, als geheel, de buitengewone persoon vormen die we moeten zijn om onze dromen te verwezenlijken.

De Steve Jobs, Martin Luther King en Gandhi’s van de wereld begonnen niet als de iconen die ze werden. Ze groeiden naar die status door alles te overwinnen wat hen in de weg stond.

Voor de meeste mensen ligt hun droom ergens in de toekomst. Soms lijkt die bedrieglijk dichtbij. Een goede vriend van mij was altijd ‘in het proces’ van het realiseren van zijn dromen. Ik begrijp dat er werk te doen is voordat wat we creëren zich manifesteert, maar we moeten ook oppassen dat we niet altijd ‘in het proces’ blijven hangen.

Vaak, als ik kijk naar wat mensen bedoelen met ‘in het proces zijn’, is het niet veel anders dan wat ik zou omschrijven als ‘niets doen’. En zo, met onze dromen in de nabije of verre toekomst, beginnen we ons leven op te delen. Het leven van de droom is daar, maar wij zijn hier bezig met wat we nu doen, wat waarschijnlijk niet het leven van de droom is.

We hebben onze ‘redenen’ en die klinken allemaal heel ‘redelijk’. We geloven dat zodra we deze laatste paar dingen hier op orde hebben, we dan daar aan onze droom kunnen beginnen. Maar de waarheid is dit – de droom bestaat alleen in het hier en nu.

Als je droom in de toekomst ligt, zal die daar ook blijven. Misschien denk je: “Maar kom op Nick, ik heb een baan, kinderen, andere verantwoordelijkheden – hoe kan ik nu tijd vinden om aan mijn droom te werken?” Ik begrijp dat het vaak voelt alsof we al helemaal vol zitten en dat we geen tijd hebben om onze grote, gewaagde droom de wereld in te brengen.

Maar het punt is – dat hoeven we niet. We hoeven alleen een kleine stap te zetten, misschien een uur of twee per week, richting onze droom. Doe een beetje onderzoek online naar wat er nodig is om je droom te verwezenlijken.

Lees de komende maand een biografie van iemand die het al gedaan heeft. Blijf de details van je droom in je hoofd vormgeven en onderneem kleine acties in de echte wereld om die waar te maken. Er zullen twee dingen gebeuren.

Ten eerste zul je je brein gaan richten op het verwezenlijken van dit doel en terwijl je dat doet, zul je meer ideeën krijgen over hoe je kunt overstappen van wat je nu doet naar het leven van je droom. Zolang je je droom blijft saboteren door het geen ruimte te geven, blijf je de ideeën afsnijden die je nodig hebt om de overstap naar je droom mogelijk te maken.

Ten tweede, zul je de magie van het universum toestaan om te werken. Je zult beginnen mensen, plaatsen en kansen te ervaren die in lijn zijn met je droom. Je zult beginnen te ervaren wat we vaak ten onrechte toeval noemen, rondom je droom. Iemand zal je hulp nodig hebben met iets dat in lijn is met je droom.

Iemand zal op precies het juiste moment naar je toekomen met geld, middelen of ideeën. Geld zal zich beginnen aan te dienen. Kennis zal binnen handbereik zijn. Allerlei kansen waarvan je nooit had gedacht dat ze mogelijk waren, zullen zich aan je openbaren als je je aandacht en een beetje actie richt op dit doel van jou.

Dit is het fundamentele geheim van iedereen die succesvol is geweest in het bouwen van hun droomleven, het behalen van hun doelen, het creëren van iets buitengewoons in hun leven. Het enige dat echt tussen jou en alles wat je in het leven wilt in staat, is je eigen weerstand tegen de mogelijkheid ervan.

Klik op een ster om dit artikel te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Ben jij de eerste dit bericht waardeert?

Random Image

Fact checking: Nick Haenen, Spelling en grammatica: Sofie Janssen

Fact checking: Nick Haenen
&
Spelling en grammatica: 
Sofie Janssen

Image Not Found