Hoe Je Tussen Emoties Kunt Schakelen

Hoe Je Kunt Schakelen Van Een “Primitieve Toestand” Naar Een “Krachtige Toestand”


22 keer gelezen sinds
5
minuten leestijd
5
minuten leestijd
22 keer gelezen sinds

5
(1)

Schrijf je in voor onze mailinglijst en ontvang een gratis exemplaar van De Manifestatie Mindset.


We leren onze lezers op GoodFeeling.nl dat er slechts twee toestanden van zijn zijn: krachtige toestanden en primitieve toestanden. Met toestanden van zijn bedoelen we hoe je je voelt.

Krachtige toestanden zijn emoties zoals vreugde, nieuwsgierigheid, vrede, kalmte, opwinding, medeleven en dankbaarheid.

Dit zijn emoties die goed voelen. Primitieve toestanden zijn emoties die niet goed voelen, zoals stress, angst, overweldiging, woede en verveling.

Deze kunnen zich uiten in depressie, uitstelgedrag, zelf-sabotage, vergelijken en besluiteloosheid. Dit zijn primitieve toestanden.

Je bent hier op de juiste plek, zonder oordeel. Wat ik altijd wil benadrukken, is dat je goed bezig bent, waar je ook staat in je proces. Vanuit waar je nu bent, kun je stappen vooruit zetten en de visie bereiken die je hebt—of dat nu materieel, spiritueel of emotioneel is. Het maakt niet uit of je je in een primitieve of krachtige staat bevindt.

Denk eens terug aan vandaag: voelde je je goed of niet? Als je je goed voelde, zat je in een krachtige emotionele staat. Voelde je je niet goed, dan was dat een primitieve staat. Het belangrijkste is om te herkennen waar je je bevindt. Je bent altijd in een van de twee toestanden; emotieloos ben je nooit. Ook kun je nooit in beide toestanden tegelijk zijn.

Hoe Je Tussen Emoties Kunt Schakelen

Krachtige en Primitieve Toestanden en Je Zenuwstelsel

Krachtige toestanden hangen samen met je parasympathische zenuwstelsel. Primitieve toestanden daarentegen, zijn verbonden met je sympathische zenuwstelsel. Als je mij zou vragen wat het belangrijkste is om betere relaties te hebben, meer geld te verdienen of je bedrijf te laten groeien, zou mijn antwoord simpel zijn. Merk op wanneer je in een primitieve staat bent en gebruik de middelen die je hebt om terug te keren naar een krachtige staat.

In die krachtige staat ben je namelijk je authentieke zelf. Alleen dan heb je toegang tot je spirit, intuïtie, creativiteit en hogere vormen van intelligentie. Ook voel je levendigheid, vitaliteit, empathie en ben je volledig aanwezig.

Wanneer we in een primitieve staat zijn, reageren we volgens de automatische angstreacties van ons systeem—wat sommigen het ego noemen. In deze staat hebben we geen toegang tot al die kwaliteiten.

We reageren vanuit oude patronen, vaak gebaseerd op ervaringen van voor ons zevende levensjaar. Het brein probeert de huidige ervaring te koppelen aan iets uit het verleden, waardoor dezelfde emotie en gedachtepatronen naar boven komen.

Wil je je leven veranderen, maar je hebt een laag inkomen of een uitkering?

 Schrijf je nu in voor deze laagdrempelige Manifestatie Mindset Workshop!

Speciaal voor mensen met een laag inkomen of een uitkering. Gratis deelname mogelijk!


De Kracht van Gedachten

Al je emoties worden veroorzaakt door één ding: wat je denkt. Het is niet de ervaring zelf die emoties creëert. Als iemand iets onbeleefds zegt, zijn het niet hun woorden die woede oproepen—het is de betekenis die jij eraan geeft. Het besef dat al je emoties worden gecreëerd door je gedachten is een krachtig inzicht. Je kunt controleren wat je denkt, maar dat vereist oefening.

Deze oefening draait om leren om op gebeurtenissen te reageren in plaats van instinctief te handelen. Elke ervaring in je leven is een vorm van liefde, ook al lijkt het soms op het eerste gezicht niet zo.

Om het leven op deze manier te ervaren, moet je de capaciteit ontwikkelen om je geest te gebruiken om je brein opnieuw te bedraden en je zenuwstelsel te kalmeren. Er zijn slechts twee toestanden van zijn: krachtig en primitief. Het geheim is om te handelen vanuit krachtige toestanden van zijn.

Hoe Je Tussen Emoties Kunt Schakelen

De Weg naar Duurzame Groei

Persoonlijke groei richtte zich vaak op tijdelijke veranderingen, zoals het bijwonen van een cursus waarbij je je een tijdje beter voelt, maar daarna terugvalt in oude patronen. Echte verandering vereist dagelijkse betrokkenheid bij het leven, waarbij je triggers opmerkt en deze omzet in een groter emotioneel bereik. We moeten verder gaan dan persoonlijke groei 1.0 en wat we leren integreren in ons dagelijks leven.

Deze tweede fase van persoonlijke groei draait om het toepassen van tools in het dagelijks leven en in echte situaties. Het gaat om het herkennen van wat je triggert en die ervaringen gebruiken om zelfbewuster te worden. De derde fase is wanneer de oefening automatisch wordt. Door consistent te oefenen, hoef je niet meer bewust het werk te doen—het gebeurt vanzelf.

In deze derde fase besef je dat de persoonlijkheid die je hebt geleefd slechts een constructie is. Je kunt verschillende aspecten van je persoonlijkheid gebruiken wanneer dat nodig is, maar je hebt ook het vermogen om een stap terug te doen en je niet te laten leiden door die aspecten als ze niet nodig zijn.

Hoe Je Tussen Emoties Kunt Schakelen

Conclusie

Concluderend benadrukt deze benadering het belang van het herkennen en bewust sturen van je emoties. Door te begrijpen dat je emoties voortkomen uit je gedachten, kun je jezelf trainen om vaker in krachtige toestanden van zijn te verkeren.

Dit leidt niet alleen tot een beter gevoel in het dagelijks leven, maar ook tot diepere connecties, meer creativiteit, en een authentieker bestaan. Het is een proces van voortdurende oefening, waarbij echte groei plaatsvindt door dagelijks toe te passen wat je hebt geleerd, zodat het uiteindelijk een tweede natuur wordt.

Veelgestelde vragen

Wat zijn krachtige en primitieve toestanden van zijn?

Krachtige toestanden zijn emoties die goed voelen, zoals vreugde en kalmte. Primitieve toestanden zijn emoties die niet goed voelen, zoals stress en angst.

Hoe beïnvloeden mijn gedachten mijn emoties?

Je gedachten creëren je emoties. De manier waarop je een situatie interpreteert, bepaalt of je je goed of slecht voelt.

Hoe kan ik vaker in een krachtige toestand verkeren?

Herken wanneer je in een primitieve toestand bent en gebruik mentale tools, zoals positieve gedachten en kalmeringstechnieken, om terug te keren naar een krachtige staat.

Klik op een ster om dit artikel te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Ben jij de eerste dit bericht waardeert?

Fact checking: Nick Haenen, Spelling en grammatica: Sofie Janssen

Zoeken

Fact checking: Nick Haenen
&
Spelling en grammatica: 
Sofie Janssen

Image Not Found
Image Not Found

Persoonlijkheidstesten

Vorm Voorkeur Test
Doe de ADHD test
Spiritualiteit Test
Inclusiviteit Test
Image Not Found