BENDING TREE POSE

Yoga Houdingen: BENDING TREE POSE [VRKSASANA]


275 keer gelezen sinds
4
minuten leestijd
4
minuten leestijd
275 keer gelezen sinds

0
(0)

Schrijf je in voor een gratis exemplaar van De Manifestatie Mindset en ontvang inzichten en updates die je helpen bij je persoonlijke groei.


BENDING TREE POSE

VRKSASANA

#

STAPPEN

De Buigende Boomhouding is een variatie op de klassieke Boomhouding of Vrksasana. De klassieke houding is een staande pose die eenvoudig is voor beginnende yogastudenten. De buigende boomhouding kan worden geprobeerd door beginnende studenten, met ondersteuning van de muur. Deze houding is echter ideaal voor de gevorderde beoefenaars, omdat zij in deze houding de volledige bewegingsvrijheid kunnen ervaren.

Net als bij de boomhouding helpt deze buigende variatie bij het bereiken van balans, kracht en stabiliteit.

Om de buigende boomhouding uit te voeren, begin in de Bergpose. Zorg ervoor dat beide voeten stevig op de grond staan. Til het linkerbeen langzaam van de grond om jezelf in balans te houden op het rechterbeen. Richt je aandacht specifiek op het stevig verankeren van de grote teen, kleine teen en bal van de rechtervoet in de mat.

Til vervolgens het linkerbeen op met je rechterhand en plaats de voet aan de binnenkant van het rechterdijbeen. Let erop dat je de voet niet lager plaatst of direct op de knie. Blijf in balans op het rechterbeen staan, terwijl het linkerbeen stevig op de binnenkant van het rechterdijbeen blijft staan. Strek de rechterarm boven het hoofd om de rechterkant van de romp uit te rekken en te verlengen.

Plaats de linkerarm op het linker dijbeen. Een goede richtlijn om je balans te behouden is om een yogische fixatiepunt of ' dristi' voor je te vinden. Dit helpt om de focus en balans te behouden. Eenmaal in deze positie verankerd, strek je opzij naar links om de rechterkant verder uit te rekken en te strekken. Blijf in de houding terwijl je diep ademhaalt, 3 tot 5 ademhalingen lang. Om uit de houding te komen, breng je de uitgestrekte rechterarm weer omlaag en plaats je de linkervoet terug op de grond om terug te keren naar de Bergpose.

Herhaal dezelfde stappen aan de andere kant door op het linkerbeen in balans te blijven.

INSTRUCTIES VOOR DE DOCENT

#
INSTRUCTIES VOOR VISUALISATIE

Een belangrijke aanwijzing voor visualisatie bij deze houding is om je voor te stellen dat de voet die balans houdt, stevig in de grond verankerd is. Een andere sterke aanwijzing om je voor te stellen is om je studenten te vragen zich voor te stellen dat wortels vanuit hun voet hen verankeren, terwijl hun sterke benen de stam van een boom zijn en hun armen de takken met bladeren die zich uitstrekken naar de hemel. Terwijl je buigt, stel je je voor dat de boom in de wind beweegt, maar sterk en in balans blijft.

#
TECHNISCHE AANWIJZINGEN

Begin met balanceren op één voet door de andere voet een paar centimeter van de mat te tillen. Soms kan een lichte zwaaiende beweging van het opgetilde been helpen om het lichaam in evenwicht te brengen op één voet. Probeer de knie niet te blokkeren, terwijl je op één voet in balans probeert te blijven. Breng bewustzijn naar de spieren in de voet tijdens het balanceren. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de voet die op het bovenbeen wordt geplaatst, met de tenen naar beneden naar de mat wijst. Ook moet de voet recht onder het midden van het bekken geplaatst worden.

#
VOORZICHTIG
  • De voet aan de zijkant van de knie plaatsen
  • De voet op de kuitspier plaatsen
  • Verlies van balans tijdens het staan op één voet
#
BEPERKINGEN
  • Zwakke knieën
  • Enkelblessures
  • Hernia
  • Rugblessure
  • Artritis
  • Vertigo (duizeligheid)
#
AANPASSINGEN
  • Gebruik een band om de voet gewikkeld om te voorkomen dat de voet wegglijdt
  • Gebruik de muur als ondersteuning om in balans te blijven
#
VARIATIES
  • Strek beide armen boven je hoofd voor een uitdagende buigende boomhouding
  • Breng beide handpalmen samen om de romp volledig te verlengen.
  • Plaats beide handen voor de borst in de Namaste mudra (gebedspositie)
#
TEGENOEFENINGEN IN YOGA
  • Bergpose
  • Zijwaartse Buiging
  • Houding van de Opgeheven Armen

Klik op een ster om dit artikel te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Ben jij de eerste dit bericht waardeert?

Random Image

Fact checking: Nick Haenen, Spelling en grammatica: Sofie Janssen

Zoeken

Fact checking: Nick Haenen
&
Spelling en grammatica: 
Sofie Janssen

Image Not Found