Family Ties

Zo ik zit lekker achterin de auto met mijn benen gestrekt onderweg naar huis met de familie. Na een lange autorit vanuit Duitsland waar opa en oma wonen, is het einde van de reis weer in zicht.

Opa is 70 jaar geworden en dat moest natuurlijk groots gevierd worden, daar mochten wij dan natuurlijk niet bij ontbreken. Helaas kon mijn moeder niet met ons mee, maar dit mocht de pret niet drukken. Het was een hele leuke nacht en zit er nog van na te genieten.

Dit had een jaartje geleden heel anders geweest, lang heb ik afwisselend wel en geen contact gehad met deze familie leden waar ik het deze nacht zo gezellig mee heb gehad. Ook hierbij heb ik heel veel moeten ontwikkelen in mijzelf en heb ik erg veel gehad aan de lessen die ik heb geleerd.

Nu sta ik in mijn eigen kracht en laat mijzelf niet meer toe dat ze onder mijn huid kruipen. Ik heb die macht van ze afgenomen en toegekend aan mijzelf. Ergens is het kwartje gevallen. Ik mag niks verwachten van ze, want dit loopt bijna altijd uit in teleurstelling. Ik ben echt een familie mens, maar de banden hoe ik ze graag zou zien gaan het niet worden op de korte termijn en daar heb ik mij bij neergelegd. En het is ook goed zo. Loslaten is het sleutelwoord voor mij hierin en ik probeer flexibel te zijn.

Om de meest sterke band mogelijk te krijgen zou het toch meer van mijn kant af moeten komen en dat is prima, tenslotte ben ik degene die dat graag wil en wil ik mij daar op mijn eigen tempo en op eigen manier voor werken. Ook al betekend dit dat ik dat niet terug zal krijgen op de manier hoe ik het graag wil. Mijn inzet is er wel en dat vind ik belangrijk. Take over control! Je behoeftes zal je zelf moeten vervullen en nooit van andere laten afhangen. Sinds ik hier zo mee omga voel ik mij zeer dankbaar en volledig. Ze zijn zo belangrijk als dat ik ze zelf maak en ook dit kan ik zelf controleren.

Ik geniet nu met volle teugen en heb iedereen vergeven en bescherm mijzelf, zodat ik ze niet meer hoef te vergeven in de toekomst en ze niks meer kwalijk kan nemen. Dit heeft mij enorme vrijheid gegeven.

Ik hou van mijn familie en ik accepteer ze zoals ze zijn en of zij dat bij mij wel of niet doen maakt niet uit, want ik ben toch wel gelukkig en ik hou van mezelf zoals ik ben en grijp deze kans om de dingen waar ik mij nooit in heb kunnen vinden, later met mijn gezinnetje anders te doen. Accepteren, vergeven en loslaten is de sleutel. Jij bepaald hoe je je voelt en hoe je op de situaties reageert! Geen vingers meer wijzen, het begint allemaal bij jezelf. Dit is een van de belangrijkste dingen om mij aan vast te houden en te gebruiken!

En kijk nu eens! Met iedereen weer contact en elk op een ander niveau. Maar alle deuren staan wijd open en zitten vol met mogelijkheden. En dat is hoe het hoort en hoe het goed voelt!

Fijne zondag goodfeelers!Disclaimer GoodFeeling.nl

GoodFeeling.nl publiceert met de grootste zorgvuldigheid positieve informatie ten behoeve van de algehele gezondheid. Altijd preventief en nooit diagnostisch.

Bij lichamelijke en/of geestelijke klachten kun je het best contact opnemen met een specialist of je huisarts. (redactie GoodFeeling.nl)