Te koppig om negatief te blijven

06.02.2015 - 15:00

Goedemiddag allemaal!

Vandaag is zo een dag dat ik me even wat minder voel dan normaal en eigenlijk ook geen specifieke reden kan aanwijzen waardoor. Deze dag begon gewoon als een normale dag tot ik mijn vadertje sprak aan de telefoon en ik ineens heel fel uit de hoek kwam. 'OEPS' Ging het in mijn hoofd. Mijn emoties verbloemen ben ik nooit zo goed in geweest. Mensen zullen altijd goed kunnen merken aan mij hoe het gaat en hoe ik mij voel.

Deze eigenschap is mijn sterkte en zwakte tegelijk. Wat ik hier nu op heb bedacht is dat ik mij vanavond even lekker terug trek uit alle drukte en invloeden van buitenaf. Straks na het oppassen loop ik even langs de supermarkt voor een wijntje en vanavond maak ik er een heerlijke avond van voor mij alleen. Dit helpt bij mij erg goed! Hoe eenzaam ik mij vroeger altijd voelde, zo heerlijk vind ik het nu. Even lekker een glas wijn bij mijn openhaardje en wat rustige muziek op de achtergrond. Dames en heren dit is echt een enorme aanrader! Maak tijd voor jezelf, is die er niet? Plan deze dan in en maak er tijd voor! Even rust gewoon even me, myself and I. Leer hiervan te genieten en deze tijd nuttig te gebruiken voor jezelf.

Ik probeer elke dag positief op te staan en ook weer goed af te sluiten, maar ik vergeet nooit dat we maar mensen zijn. Ik ben van mening dat we de emoties die we voelen aan moeten gaan en niet moeten ontkennen en/of onderdrukken. Ook al zijn deze niet altijd even positief. De manier waarop we ze uiten daar kunnen we wel wat mee natuurlijk. Voorbeeld van vandaag haha ik deed dat dus totaal verkeerd. Dat was weer even een leer momentje. Verder laat ik mijzelf wel toe om mij even zo te voelen, want ik mag mij zo voelen, zolang je er maar niet te lang in blijft hangen.

Gelukkig schijnt de zon en is het een prachtige dag hier in Almere en ben ik lekker met de kids. Dat scheelt natuurlijk al de helft haha.

Graag zou ik van jullie horen, wat doen jullie op zo een dag? Hoe reageren jullie op deze gevoelens?

Ik ben heel benieuwd naar jullie reacties!

Een hele fijne leerzame en vrolijke dag! Want niet iedereen is met z'n verkeerde been uit bed gestapt natuurlijk haha!
Disclaimer GoodFeeling.nl

GoodFeeling.nl publiceert met de grootste zorgvuldigheid positieve informatie ten behoeve van de algehele gezondheid. Altijd preventief en nooit diagnostisch.

Bij lichamelijke en/of geestelijke klachten kun je het best contact opnemen met een specialist of je huisarts. (redactie GoodFeeling.nl)