Levenstijl op de schop

Gezond eten is voor mij nu al enige tijd erg belangrijk geworden voor me en ik verdiep me hier dan ook heel veel in op dit moment. Helaas lukt het daadwerkelijk uitvoeren van mijn ontdekkingen nog erg lastig.

Een hele belangrijke factor waarom dit niet zo goed lukt is waarschijnlijk dat ik 2 weken geleden definitief gestopt ben met het roken van sigaretten. Man man man wat heb ik vreselijke trek steeds en eetbuien waar ik echt naar van word. Toch blijf ik doorzetten en begin ik elke dag weer vol goede moed en neem ik netjes al mijn gezonde en zelf bereide gerechten mee.

Vorige week heb ik een eetdagboek aangeschaft om bij te houden wat ik zoal eet op een dag. Dit werkt heel confronterend merk ik! Maar of dit me er nou ook daadwerkelijk van gaat weerhouden om al die lekkere dingen te laten staan? Daar ben ik nog niet helemaal van overtuigd.

Hierin ben ik dus nog enorm zoekende. Wat werkt wel en wat niet? Elk mens is natuurlijk anders en ik ben dan ook op zoek naar iets dat goed bij mij en mijn leven past. Hierin kan ik dus nog niet zoveel over vertellen haha. Stiekem hoop ik dat iemand voor mij de gouden tip heeft waarmee ik het vol kan houden! Graag hoor ik jullie ervaringen met een gezond eetpatroon en leefstijl en hoe jullie dit volhouden? Helpt meditatie of visualisatie hierbij? En hoe zou ik dat dan moeten aanpakken? Allemaal vragen die voor mij nog onbeantwoord zijn.

Alvast bedankt!Disclaimer GoodFeeling.nl

GoodFeeling.nl publiceert met de grootste zorgvuldigheid positieve informatie ten behoeve van de algehele gezondheid. Altijd preventief en nooit diagnostisch.

Bij lichamelijke en/of geestelijke klachten kun je het best contact opnemen met een specialist of je huisarts. (redactie GoodFeeling.nl)