Buitenaardse Antimaterie

Buitenaardse Antimaterie Stort Neer Op Aarde


789 keer gelezen sinds
2
minuten leestijd
2
minuten leestijd
789 keer gelezen sinds

0
(0)

In maart 2021 meldden astrofysici, na jaren van gegevens analyseren en bevestigen, dat het IceCube Neutrino Observatorium, een detector begraven in de Zuidpool, in 2016 een ongewoon signaal had opgepikt. Buitenaardse Antimaterie stort neer op Aarde en dit startte het onderzoek

Het suggereerde dat een deeltje dat een anti-neutrino wordt genoemd ruimte en tijd had doorkruist – afkomstig van ver buiten ons melkwegstelsel – voordat het op Antarctica insloeg en een regen van deeltjes in het ijs losliet.

Elk deeltje heeft een antimaterie tegenhanger

Volgens het Standaard Model van de deeltjesfysica heeft elke bekend soort deeltje een tegenhanger van antimaterie (hoewel er op dit moment nauwelijks een spoor van antimaterie in het heelal te vinden is).

Meer dan 60 jaar geleden voorspelde de toekomstige Nobelprijswinnaar Sheldon Glashow dat als een anti-neutrino – het anti-materie antwoord op het bijna massaloze neutrino – op een elektron zou botsen, het een cascade van andere deeltjes zou kunnen voortbrengen.

Het “Glashow resonantie” verschijnsel is moeilijk waar te nemen, voor een groot deel omdat het anti-neutrino ongeveer 1.000 keer meer energie nodig heeft dan wat in de krachtigste deeltjesversnellers op aarde wordt geproduceerd.

Maar de detectie van IceCube is het bewijs dat kosmische versnellers in de ruimte gemakkelijk hoogenergetische deeltjes zouden kunnen voortstuwen.

“Het is alleen mogelijk met een natuurlijke versneller in de ruimte, niet met versnellers op de grond,” zegt de natuurkundige Lu Lu van de Universiteit van Wisconsin-Madison, die de analyse leidde en gegevens van de gebeurtenis in 2016 hielp bevestigen. “Niemand had de resonantie ooit eerder rechtstreeks waargenomen.”

Lu Lu vertelt dat de waarneming bijzonder is om tenminste twee redenen.

  • Ten eerste bevestigt het de voorspellingen van het Standaard Model in de natuurkunde.
  • Ten tweede laat het zien dat onderzoekers, door IceCube te gebruiken de kosmos kunnen behandelen als een natuurlijk hoog-energetisch laboratorium waarin ze nieuwe fysica kunnen meten.

“Het opent een nieuw venster op de neutrino astronomie,”

Bezoek de website: https://icecube.wisc.edu/

Klik op een ster om dit artikel te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Ben jij de eerste dit bericht waardeert?

Random Image

Fact checking: Nick Haenen, Spelling en grammatica: Sofie Janssen

Zoeken

Fact checking: Nick Haenen
&
Spelling en grammatica: 
Sofie Janssen

Image Not Found
Image Not Found

Persoonlijkheidstesten

Persoonlijkheidstest op Goodfeeling.nl
Doe de Test! Welke Yogastijl Past Bij Jou? Ontdek Je Ideale Yogavorm op Basis van Jouw Score!
is het De ijdelheidstest of De ijdelheidsstest
Emotionele Intelligentie Test
Image Not Found

Hoogst gewaardeerd