Japan laat 50 bultruggen leven

Vlak voordat de vissers zouden uitvaren, heeft Japan besloten af te zien van het doden van vijftig bultrug walvissen bij de Zuidpool. Daarmee zwicht het Aziatische land voor druk die werd uitgeoefend door AustraliŽ en milieu activisten

"We zullen dit seizoen opnieuw afzien van het vangen van bultruggen", aldus een functionaris van het Japanse Visserij Bureau. Vorig jaar maakte Japan bekend dat het voor het eerst in veertig jaar weer jacht wilde maken op de zeldzame walvissen.551 ?

Toen zag het land uiteindelijk af van het plan. Dit jaar dook het opnieuw op, maar zwichtte Japan opnieuw voor druk van buitenaf.

Japan, Noorwegen en IJsland zijn de enige landen die walvisjacht toestaan. Vorig jaar vermoorden Japanse vissers officieel 551 walvissen. Het ging om andere soorten dan de bultrug. Japan is verantwoordelijk voor ongeveer de helft van de overbevissing in de wereld.

De bultrug is een van de grotere walvis soorten met een maximale lengte die kan variŽren van 12 tot 15 meter. Het wijfje wordt groter dan het mannetje. Een volwassen exemplaar weegt 25 tot 30 ton. Volgens de meeste ramingen zijn er nog 20.000 over in de hele wereld.Disclaimer GoodFeeling.nl

GoodFeeling.nl publiceert met de grootste zorgvuldigheid positieve informatie ten behoeve van de algehele gezondheid. Altijd preventief en nooit diagnostisch.

Bij lichamelijke en/of geestelijke klachten kun je het best contact opnemen met een specialist of je huisarts. (redactie GoodFeeling.nl)