Broccoli en bloemkool verminderen kans kanker

Zware rokers hebben minder kans op kanker als ze rauwe groenten eten zoals broccoli, kool, bloemkool en spruitjes. Het risico op de ziekte neemt met 20 tot 50 procent af, stelden Amerikaanse onderzoekers dinsdag.

De wetenschappers zeiden er meteen bij dat hun onderzoeksresultaten nog niet voldoende waren om een voedingsadvies te geven. ,,En als je lang genoeg rookt, kan niets helpen'', nuanceerde Li Tang van het Roswell Park kanker instituut in Buffalo.

De onderzoekers ontdekten dat het risico op kanker door het eten van de groenten vooral afneemt onder mensen die meer dan twintig sigaretten per dag roken. Ook mensen die vroeger rookten hebben baat bij de groenten. Het verschil in afname ligt verder aan hoe vaak en welke soort groente iemand eet.

Tang en haar collega's onderzochten 948 mensen met kanker en 1743 mensen zonder deze ziekte. 

Bron: Nu.nlDisclaimer GoodFeeling.nl

GoodFeeling.nl publiceert met de grootste zorgvuldigheid positieve informatie ten behoeve van de algehele gezondheid. Altijd preventief en nooit diagnostisch.

Bij lichamelijke en/of geestelijke klachten kun je het best contact opnemen met een specialist of je huisarts. (redactie GoodFeeling.nl)