Internetbehandeling alcoholisten werkt

NIJMEGEN - Onlinehulpverlening voor mensen met een drankprobleem werkt. Op de site alcoholdebaas.nl melden zich mensen die de stap naar reguliere hulpverleners niet durven te zetten.

Dat concluderen vier onderzoekers van het NISPA, het Nijmegen Institute for Scientist Practioners in Addiction, onderdeel van de Radboud Universiteit. Volgens de onderzoekers is het wel van belang dat de hulp ook anoniem verkregen kan worden.

Problematisch drinken is nog steeds een taboe, aldus de onderzoekers. De drinkers kampen met gevoelens van schaamte en durven zich niet makkelijk te melden bij de verslavingszorg in hun woonplaats.

Begeleiding

Sinds de internetpagina alcoholdebaas.nl bestaat zijn daar heel wat mensen aangetroffen, die weten dat ze begeleiding nodig hebben, maar die daar niet mee voor de dag durven te komen.

De Nijmeegse wetenschappers zijn blij dat de hulpverlening via internet sinds dit jaar volledig wordt vergoed door zorgverzekeraars. Zij vinden het echter jammer, dat de officiŽle site geen mogelijkheid biedt om anoniem om hulp te vragen.Disclaimer GoodFeeling.nl

GoodFeeling.nl publiceert met de grootste zorgvuldigheid positieve informatie ten behoeve van de algehele gezondheid. Altijd preventief en nooit diagnostisch.

Bij lichamelijke en/of geestelijke klachten kun je het best contact opnemen met een specialist of je huisarts. (redactie GoodFeeling.nl)