Hoe kan je beter naar je intuïtie luisteren

Je intu´tie wijst je de weg, geeft je raad en laat zien welke weg voor jou de juiste is. Alle antwoorden die je zoekt liggen in jezelf verscholen, maar hoe maak je daar weer contact mee? Je intu´tie is daar een onmisbaar hulpmiddel in.'

Geluk is besmettelijk. Het kan overslaan op familie en vrienden, maar vooral op buren. Collega's lijken echter immuun voor de stemming van anderen, omdat de werkrelatie veelal afstandelijker is. Dit bleek vrijdag uit een onderzoek, berichtte het vakblad de British Medical Journal.

Ruim 5100 mensen vulden tussen 1971 en 2003 vragenlijsten in over geluk. Degenen die zeer positief waren over de toekomst, hun leven en anderen werden als gelukkig beschouwd. De kans dat dit oversloeg bleek niet alleen van de sociale afstand, maar ook van de geografische afstand af te hangen.

Gelukkige vrienden die op maximaal 1,5 kilometer afstand van de ander wonen wisten in een kwart van de gevallen hun geluk op de ander over te brengen. Gelukkige kinderen die in de buurt van hun ouders wonen, hadden 14 procent kans hun ouders aan te steken. Sociaal en geografisch te dichtbij een geluksvogel blijkt geen succesfactor. De kans op overslaand geluk voor samenwonende partners is slechts 8 procent.


ę  Brigitte van Tuijl
 
Ik help mensen ontdekken wat ze Úcht willen in hun leven en hun werk.
Dat levert hen meer energie en plezier in hun werk, levenslust en zelfvertrouwen op.

Meer weten? Kijk op mijn website: http://www.brigittevantuijl.comDisclaimer GoodFeeling.nl

GoodFeeling.nl publiceert met de grootste zorgvuldigheid positieve informatie ten behoeve van de algehele gezondheid. Altijd preventief en nooit diagnostisch.

Bij lichamelijke en/of geestelijke klachten kun je het best contact opnemen met een specialist of je huisarts. (redactie GoodFeeling.nl)