Leven na de dood

Een persoon die klinisch dood is heeft geen pols meer, ademt niet en vertoont geen hersenactiviteit. Het onderzoek van Pim van Lommel toont aan dat er misschien wel meer is. Veel meer. Het onderzoek is (inmiddels) gepubliceerd in het Britse medische tijdschrift The Lancet.

De conclusies uit het tweejarige onderzoek dat plaatsvond in tien Nederlandse ziekenhuizen, komen overeen met de resultaten van een Brits onderzoek. Hierbij bleek tien procent van de deelnemers het gevoel te hebben gehad dat ze uit hun lichaam zweefden.

Al eeuwen getuigen mensen van deze zogenoemde bijna-dood-ervaringen. De getuigenissen spreken onder meer van een gevoel van vrede en intens geluk, het niet meer hebben van een lichaam en het ontmoeten van een mysterieus wezen.    

Het Nederlandse onderzoek is het grootste dat tot nu toe naar het leven na de dood is gedaan.

Artikel bron: De TelegraafInterview met cardioloog Pim van Lommel
over zijn boek: Eindeloos Bewustzijn. Met dank aan de VPRO

Disclaimer GoodFeeling.nl

GoodFeeling.nl publiceert met de grootste zorgvuldigheid positieve informatie ten behoeve van de algehele gezondheid. Altijd preventief en nooit diagnostisch.

Bij lichamelijke en/of geestelijke klachten kun je het best contact opnemen met een specialist of je huisarts. (redactie GoodFeeling.nl)