De enige voorwaarde om deze schoonmaakbeurt door middel van sapvasten te kunnen toepassen is dat je beschikt over een sapcentrifuge. Mocht je erover denken om er een aan te schaffen, ze kosten +/- € 50,- Ze zijn erg specialistisch in gebruik.
Dat wil zeggen dat je er alleen maar sappen mee kunt maken. Daarentegen gaan ze erg lang mee juist door de eenzijdige gebruiksmogelijkheden, maar de mogelijkheden in sap combinaties zijn legio en er zijn in de boekwinkel best leuke en ook niet al te dure boekjes te koop. Toch willen we hier een paar mogelijkheden op een rijtje zetten.
Het mooie van zelfgemaakte sappen is dat ze je ingewanden zeer grondig reinigen. We gaan hier niet al te diep op in, maar het is feit dat er in onze darmen naar verloop van tijd een slijmlaag ontstaat die een normale verwerking van ons voedsel in de weg staat.
Deze slijmlaag bestaat voornamelijk uit rest- en gifstoffen die zich daar ophopen. ‘s Ochtends op een nuchtere maag een zelfgemaakte sap drinken helpt je met het ontslakken van je darmen. Deze slijmlaag heet: Slak.
Even een paar zaken waar je echt op moet letten als je gaat sapvasten zijn:
Voordelen van zelfgemaakte sappen
– Het heeft een positief effect op de darmflora.
– Het verbetert de spijsvertering.
– Het verbetert de opname van voedingsstoffen.
– Het vermindert het risico op chronische aandoeningen.
Nadelen van zelfgemaakte sappen
– Het is arbeidsintensief.
– Er is een grote kans op verlies van voedingsstoffen.
– Het sap kan een onaangename smaak hebben.
Conclusie
Zelfgemaakte sappen kunnen een goede manier zijn om je lichaam te ontdoen van giftige stoffen en het te verrijken met gezonde voedingsstoffen. Met een sapcentrifuge is het gemakkelijk om je eigen sappen te maken zonder veel moeite.
Ook lezen:
Like ons op Facebook om meer artikelen zoals deze in je feed te zien verschijnen die je anders zou missen.