Science Delusion

De 10 Zwakke Aannames Van Science Delusion – Rupert Sheldrake


1226 keer gelezen sinds
5
minuten leestijd
5
minuten leestijd
1226 keer gelezen sinds

0
(0)

“Science Delusion” is het geloof dat de wetenschap alles al begrijpt, maar is het wel zo?”

Ben jij ook van mening dat wetenschap alles al begrijpt? Dat het alleen nog maar de details hoeft in te vullen? Helaas, deze overtuiging is niet waar. Dit wordt ook wel de “science delusion” genoemd en het is een wijdverspreid geloof in onze samenleving. Mensen die zeggen “Ik geloof niet in God, ik geloof in wetenschap” hebben bijvoorbeeld deze science delusion.

Maar er is een spanning tussen wetenschap als methodiek van onderzoek en wetenschap als geloofssysteem of wereldbeeld. Laten we eens kijken naar de problemen die ontstaan door deze spanning.

Is materialisme de grootste drempel bij Science Delusion?

Sinds de late 19e eeuw wordt wetenschap uitgevoerd vanuit een materialistisch wereldbeeld. Dit belemmert het vrije onderzoek, wat de levensader van wetenschappelijk onderzoek is. Dit artikel gaat over hoe het doorbreken van dit materialisme kan bijdragen aan de vernieuwing van de wetenschap.

Wat zijn de tien dogmatische aannames van wetenschap?

De volgende tien aannames vormen het default wereldbeeld van veel opgeleide mensen:

  1. De natuur is mechanisch, net zoals een machine
  2. Materie is onbewust
  3. De wetten van de natuur zijn vast
  4. De hoeveelheid materie en energie is altijd hetzelfde
  5. De natuur heeft geen doel
  6. Biologische erfenis is materieel
  7. Herinneringen zijn opgeslagen in de hersenen
  8. Je geest bevindt zich binnen je hoofd
  9. Paranormale verschijnselen zijn onmogelijk
  10. Mechanische geneeskunde is de enige die werkt
  11. “Zijn deze aannames wel wetenschappelijk onderbouwd?”

Laten we eens kijken naar enkele van deze aannames.

Aanname 1: De natuur is mechanisch, net zoals een machine

Veel wetenschappers geloven dat alles in de natuur kan worden uitgelegd door wetten en regels, net zoals een machine werkt. Maar is dit wel waar? Er is steeds meer bewijs dat suggereert dat de natuur veel complexer is dan we dachten en dat er nog veel onbekende factoren zijn die een rol spelen.

Aanname 2: Materie is onbewust

Veel wetenschappers geloven dat alles in de natuur, van sterren tot dieren en planten, onbewust is. Maar is dit wel zo? Er zijn steeds meer bewijzen dat suggereren dat er wel degelijk bewustzijn is in de natuur. Bijvoorbeeld, recent onderzoek toont aan dat planten zich aan hun omgeving kunnen aanpassen en zelfs communiceren met andere planten.

Deze voorbeelden laten zien hoe de tien dogmatische aannames van wetenschap niet altijd wetenschappelijk onderbouwd zijn. Door deze aannames in twijfel te trekken, kunnen we wetenschap bevrijden van haar oude ideeën en het vernieuwen.

Hoe kunnen we de wetenschap vernieuwen?

Een manier om de wetenschap te vernieuwen is door de dogmatische aannames te bekijken als vragen in plaats van als waarheden. Door deze vragen te onderzoeken met redelijkheid, bewijs en hypothese, kunnen we nieuwe inzichten verkrijgen.

Het is tijd om de wetenschap te bevrijden

Laten we de wetenschap bevrijden van haar oude ideeën en het vernieuwen door de tien dogmatische aannames in twijfel te trekken. Laten we de wetenschap benaderen met een open geest en onderzoeken met redelijkheid, bewijs en hypothese. Laten we ons niet beperken door onze huidige overtuigingen, maar laten we ons blijven verwonderen over de wereld om ons heen. Laten we de wetenschap herontdekken en vernieuwen.

Laten we ons richten op de toekomst

Nu we begrijpen hoe de science delusion ons belemmert in het verkrijgen van nieuwe inzichten en begrip van de wereld om ons heen, is het tijd om ons te richten op de toekomst. Laten we ons niet blijven vastklampen aan oude ideeën, maar in plaats daarvan nieuwe ideeën verkennen en onderzoeken.

Een manier om dit te doen, is door interdisciplinair onderzoek uit te voeren. Laten we samenwerken met andere wetenschappers en experts uit verschillende velden, zoals filosofie, spiritualiteit, en kunst. Door deze bredere perspectieven, kunnen we meer inzicht verkrijgen in de complexe problemen waarmee we te maken hebben.

Laten we ook niet vergeten om onze wetenschappelijke methoden te evalueren en te verbeteren. Laten we onze hypotheses testen met meerdere methoden en onze resultaten repliceren. Laten we transparant zijn over onze bevindingen, zodat anderen onze werk kunnen controleren en verfijnen.

Laten we de wetenschap herontdekken

Laten we de wetenschap herontdekken en vernieuwen door onze dogmatische aannames in twijfel te trekken, interdisciplinair onderzoek uit te voeren en onze wetenschappelijke methoden te evalueren en te verbeteren. Laten we ons blijven verwonderen over de wereld om ons heen en nieuwe inzichten verkrijgen. Laten we samenwerken en ons richten op de toekomst, in plaats van ons vast te houden aan oude ideeën. Laten we de wetenschap bevrijden.

Veelgestelde vragen

Wat is science delusion?

Science delusion is de overtuiging dat de wetenschap de aard van de realiteit in principe al begrijpt en dat details worden ingevuld.

Waar komt de materialistische wereldvisie van science vandaan?

De materialistische wereldvisie van Science komt uit het einde van de 19e eeuw, toen Science werd gedaan onder de aspecten van een geloofssysteem of wereldbeeld, dat essentieel dat van materiaalisme is.

Wat is de hypothese van morphic resonance?

De hypothese van Morphic Resonance is dat alles in de natuur een collectief geheugen heeft.

Klik op een ster om dit artikel te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Ben jij de eerste dit bericht waardeert?

Fact checking: Nick Haenen, Spelling en grammatica: Sofie Janssen

Zoeken

Fact checking: Nick Haenen
&
Spelling en grammatica: 
Sofie Janssen

Image Not Found
Image Not Found

Persoonlijkheidstesten

Versterk je zelfrespect met deze test en praktische tips van Goodfeeling.nl. Ontdek hoe jij jouw grenzen en eigenwaarde beter kunt waarderen en bewaken.
Libido Test Voor Mannen
De Stress test
Spiritualiteit Test
Image Not Found

Hoogst gewaardeerd