Wat is The Secret?

In de media horen we er steeds meer over en het begint zelfs een hype te worden; The Secret. Maar wat is dat nu eigenlijk? The Secret is gebaseerd op de zogeheten wet van de aantrekkingskracht, ook wel: Laws of Attraction (LOA). The Secret staat nu zo in de belangstelling dat er zelfs workshops, seminars, een boek en film over zijn uitgebracht. Zelfs Oprah Winfrey heeft al 2 shows aan The Secret gewijd.

In de theorie van de Laws of Attraction komt het erop neer dat de mens dingen in zijn leven aantrekt, waar hij zich op focused. Dat kunnen goede en slechte dingen zijn. Je zou het kunnen benoemen als de wet van het afstoten en aantrekken. In het boek The Secret vertellen psychologen, filosofen, schrijvers, kwantumfysici en ondernemers over hoe men de LOA moet toepassen en wat voor resultaten daar mee te behalen zijn in je leven. Het boek is zo populair dat het al enige tijd bovenaan veel bestsellerlijsten in Amerika, Canada, Engeland en Australie staat.

De LOA theorie

Deze wet is gebaseerd op het principe van de dualiteit. Het komt er op neer dat de mens alles kan krijgen wanneer je daarop ingesteld bent met je gedachten, gevoelens en bedoelingen. Dit dan wel binnen menselijk bereik; we zullen nooit uit onszelf kunnen vliegen. Dat is kort gezegd wel wat The Secret inhoudt. Eigenlijk moet je hele leven in het teken staan van wat je graag wilt, je leeft er als het ware naar. Het is hierbij wel belangrijk dat je ook daadwerkelijk weet wat je wilt, en dat kunnen maar weinig mensen zeker zeggen. Mensen die zich succesvol met The Secret bezig willen houden, dienen zich individueel en spiritueel te ontwikkelen. Dat is de enige manier waarop je een idee krijgt van wat je gevoel van je vraagt.

Wat bereik ik ermee?

The Secret is alles wat je maar wilt: een carriere, geluk, gezondheid. Als je het maar echt wilt. Je zou kunnen zeggen; als je maar hard genoeg fantaseert over je verlangens, dan worden deze een feit. Deze hele theorie van de LOA is niet zozeer gekoppeld aan een religieuze ‘kracht’ die je verlangens als het ware stuurt, er is juist gekozen voor een wetenschappelijk soort insteek, in combinatie met spiritualiteit.

Wat je denkt, ben je zelf

De LOA zegt dat je positiviteit kan aantrekken, maar ook negativiteit. Het is aan de mens de keus waar hij de nadruk op wil leggen. Wie je bent, is afhankelijk van hoe je je mentaal hebt opgesteld in je verleden. Een voorbeeld van de LOA is dat het zou kunnen dat je je hele leven al bang bent een ernstige ziekte te krijgen. Kijk dan niet gek op zoiets je daadwerkelijk ook overkomt. Het tegengestelde is niet minder waar; geloof je er in dat jou geen ziekte zal overkomen, dan heb je grote kans dat dit jou bespaard blijft, aldus The Secret. Als we ons vasthouden aan iets waar we erg naar verlangen, we pinnen ons als het ware erop vast; dan zorgen we zelf tegelijkertijd voor de realisatie er van.

Iedereen heeft wel eens te maken met een probleem. Je kunt dan bij de pakken gaan neerzitten, maar wat je ook kan doen is het als een uitdaging zien die overwonnen moet worden. Zij die zich concentreren op negatieve beelden zouden verder moeten kijken dan hetgeen ze op basis van die negatieve beelden verwezenlijken. Je hebt een keus! Wanneer je elke dag van je werk thuis komt, de tv aanzet, iets gaat eten, en weer naar bed gaat, dan is dat geen keuze. Het is een automatisme, je leeft onbewust. Door bewuster met je keuzes om te gaan, zul je beter in het leven staan en je dromen kunnen verwezenlijken. Boeddha zei dan ook: ‘alles wat we zijn is een resultaat van wat we hebben gedacht’.

Het zou te mooi om waar te zijn dat we dingen konden bereiken, gewoon door ‘hard te denken’. Alles wat in de potentie van de mens ligt, kan je verwezenlijken. Je moet alleen geen twijfel hebben in een goede afloop. Je moet er zeker van zijn dat je het wilt. Het kleinste beetje twijfel leidt al tot een mislukking van je verlangen. Door je te visualiseren wat je wilt, kun je je wil als het ware ondersteunen met beeld. Je kunt het zien als een atleet die in gedachte voor de wedstrijd de marathon loopt, of, zo je wil, doorneemt. Ook zijn er voorbeelden bekend van mensen die met hun wilskracht, om het maar zo te noemen, het onmogelijke gedaan kregen. Zo was er een vrouw waarbij borstkanker geconstateerd was, drie maanden later bleek ze genezen. Kan dit met slechts een positieve instelling? We zullen er zo een twee drie niet achter komen. Maar het is wel een mooie manier om met de negatieve dingen om te gaan. Probeer overal het positieve van te zien. Leer veel tijdens je leven.

The Secret klinkt als iets wat een geheim genootschap zou kunnen zijn, maar dat is het niet. Eigenlijk is het niet echt een ‘geheim’. De mens bestaat uit een bepaalde energie, waar we tegelijkertijd ook in leven. Deze energie kunnen we bewust sturen als we er maar in geloven. Alles binnen die energie, het gehele universum, staat met elkaar in verband. De keuzes die jij binnen dat universum maakt, zullen ook van invloed zijn op jou en je omgeving.
Disclaimer GoodFeeling.nl

GoodFeeling.nl publiceert met de grootste zorgvuldigheid positieve informatie ten behoeve van de algehele gezondheid. Altijd preventief en nooit diagnostisch.

Bij lichamelijke en/of geestelijke klachten kun je het best contact opnemen met een specialist of je huisarts. (redactie GoodFeeling.nl)