Stress, Zorgen & Angst - Master Shi Heng Yi

Stress, Zorgen & Angst – Master Shi Heng Yi


135 keer gelezen sinds
7
minuten leestijd
7
minuten leestijd
135 keer gelezen sinds

5
(1)

Ontvang je gratis exemplaar van Wie Ben Jij? en krijg inzichten en updates die je helpen bij je persoonlijke groei.

"Antwoorden op de belangrijkste vraag die je jezelf kunt stellen, vanuit een spiritueel filosofisch perspectief."


De stress, de zorgen en de angst ontstaan ergens, en dat ergens ligt altijd in jezelf. Dit is het paradoxale van de wereld: als je verdrietig bent, zit het verdriet in jou. Als je je zorgen maakt over iets, zijn het jouw zorgen. Anderen om je heen kunnen het probleem ook wel zien, maar zij maken zich er misschien niet druk om. Jij bent degene die zich zorgen maakt.

Ondanks dit feit proberen we toch vaak het probleem buiten onszelf op te lossen. We zoeken naar de oplossing buiten ons, in plaats van in onszelf. Zelfreflectie is juist een krachtige manier om echt over jezelf na te denken. Kijk naar binnen, reflecteer op jezelf, want al deze emoties vinden plaats in jou.

Het Beheersen van Je Eigen Gevoelens

Als je iets wilt veranderen aan hoe je je voelt, moet je beseffen dat dit proces intern gebeurt. Je moet de juiste knoppen in jezelf vinden om aan te draaien. Als er iets is dat je voor 100% kunt aanpassen en controleren in dit leven, dan is het jezelf. Dat is de enige constante. Als je denkt dat er iets is wat je volledig kunt beheersen, moet het wel jezelf zijn. Waar zou je anders controle over hebben?

Als je verantwoordelijkheid wilt nemen voor iets in je leven, moet het altijd eerst betrekking hebben op jouw eigen zijn. We spreken vaak over de interne en externe wereld, maar deze twee zijn zo nauw met elkaar verweven dat je uiteindelijk niet in slechts één van beide kunt leven.

Het Evenwicht Tussen Binnen en Buiten

Sommige mensen denken misschien dat je alleen voor je innerlijke wereld moet zorgen en de externe wereld moet negeren, maar dat is niet wat ik bedoel. Ik zeg: kijk naar beide, soms naar binnen, soms naar buiten. Uiteindelijk is het onmogelijk om deze twee volledig te scheiden, want of iets intern of extern is, hangt af van waar je je aandacht op richt.

Terwijl ik hier zit, kan ik proberen na te gaan in welke emotionele staat ik me bevind. Terwijl ik naar jou kijk en we thee drinken, kan ik met mijn gedachten ergens anders zijn. Ik kan in mezelf aanwezig zijn, terwijl ons gesprek tegelijkertijd doorgaat. Het betekent ook dat er misschien intern iets in mij groeit waar ik geen aandacht aan besteed, omdat ik me op de buitenwereld concentreer, bijvoorbeeld op de smaak van de thee.

Het Vinden van Balans Tussen Binnen en Buiten

Je laat de externe wereld stilstaan, je beweegt naar binnen en dan vind je de balans. Wat je van binnen hebt, weerspiegelt zich één op één naar buiten. Op dat moment is er geen binnen of buiten meer, er is slechts die ene staat van zijn. Je wisselt niet langer van werelden, maar ervaart alles als één geheel. Dit is een vaardigheid die je kunt oefenen, maar om de verbinding te maken, moet je eerst weten wat er is om te verbinden. Er bestaat een externe wereld en een interne wereld.

Er is geen groei zonder pijn. Maar als je bij de eerste aanraking met pijn meteen wegrent, zul je nooit sterker worden. Kijk diep in de spiegel en zie wie je werkelijk bent. Veel mensen kunnen dat niet, omdat dan alles naar boven komt. Het gezicht, de ogen, ze onthullen alles. Niets wordt vergeten. Als je jezelf voorliegt, zul je niet vooruitkomen.

Zelfreflectie en Kracht

Het maakt niet uit welke vorm van vechtsport je beoefent, het gaat uiteindelijk ook om het opbouwen van een gezond en sterk karakter. Ik heb vroeger vaak films gekeken, en ik hou van Star Wars. Beide zijden, de Jedi en Darth Vader, hebben macht, maar ze gebruiken het anders omdat hun morele en ethische richtlijnen verschillen. Als je echt iets wilt leren, moet je soms volledige toewijding tonen.

Toewijding betekent niet dat je je ergens aan verbindt zolang het goed voelt. Nee, je committeert je omdat je weet dat de weg vol ups en downs zal zitten, met dingen die je leuk en minder leuk vindt. Deze moeilijke momenten komen, en juist daarom maak je die toewijding. Als je de verbinding verbreekt zodra het moeilijk wordt, is dat geen echte toewijding.

De Weg Volgen en Niet Afdwalen

Het maakt niet uit wat je doet of welke weg je bewandelt, maar blijf op één pad en blijf doorgaan. Stel dat ik vanaf hier gewoon rechtdoor zou lopen. Wat er in het ergste geval zal gebeuren, is dat ik de hele wereld één keer rondwandel. Je hebt de wereld in ieder geval één keer gezien als je maar blijft lopen. Maar als ik 10 kilometer vooruit loop en dan besluit om 10 kilometer naar het noorden te gaan, en vervolgens weer naar het zuiden, begrijp je wel wat er gebeurt. Uiteindelijk loop je in cirkels en vraag je je af waarom je geen vooruitgang boekt. Dat komt omdat je te vaak van koers verandert.

Het gaat niet om welke weg beter is, maar om de vraag hoe goed je in staat bent om je pad te volgen en te blijven oefenen. Actie maakt het leven, niet lezen over het leven, niet kijken naar vechtsporten, maar het beoefenen ervan. Want door oefening krijg je uiteindelijk antwoorden en vaardigheden.

Klaar om je leven richting te geven met een persoonlijke manifestatiecoach?
Voel je een brandende roeping om anderen te helpen hun dromen te manifesteren?

Oorzaken van Lijden in de Wereld

Lijden in deze wereld heeft oorzaken, en deze oorzaken zijn hebzucht, haat en onwetendheid, of soms simpelweg het niet weten. Hebzucht betekent dat we lijden omdat we niet tevreden zijn met wat we hebben; we willen altijd meer van wat ons een positief gevoel geeft, wat dat ook mag zijn.

Je kunt een hele fijne relatie of vriendschap hebben, maar uiteindelijk zal ook dat eindigen. Niet omdat je dat wilt, maar omdat ergens iets het zal beëindigen. Wanneer iets dat je positieve gevoelens gaf begint te veranderen, ontstaat er weer lijden.

Haat betekent dat je geconfronteerd wordt met iets dat je niet wilt. Je probeert afstand te nemen, maar dat lukt niet altijd omdat het gewoon gebeurt. Dus bij hebzucht krijg je niet wat je wilt, en bij haat krijg je wat je niet wilt. In beide gevallen dragen deze gevoelens de kiem van lijden in zich.

Dualiteit en Balans in het Leven

Misschien herinner je je de eerste keer dat we elkaar ontmoetten, toen ik de ketting liet zien en uitlegde over het trekken en duwen. In deze wereld leven we vaak op basis van dualistische en polariserende principes. Dit betekent dat als je iets wegduwt, het uiteindelijk weer naar je terugkomt met dezelfde energie die je hebt gebruikt om het op afstand te houden. Hoe meer kracht je gebruikt om iets van je weg te duwen, hoe sterker het terugkomt.

Aan de andere kant, wanneer je iets naar je toe trekt omdat je het dichterbij wilt hebben, zul je ook moeten erkennen dat het uiteindelijk weg zal bewegen, met dezelfde kracht waarmee je het hebt aangetrokken. Deze constante wisselwerking van aantrekken en afstoten zorgt ervoor dat je nooit echt rust vindt.

Vrede Vinden Door Acceptatie

Vrede vinden in een leven vol duwen en trekken is onmogelijk. Maar er is een manier om vrede te vinden: je moet verandering volledig accepteren als een integraal onderdeel van je leven. Je moet je kunnen aanpassen, ongeacht wat er gebeurt.

Als iets naar je toekomt, accepteer het. Als iets van je weggenomen wordt, laat het los. Wanneer je in harmonie bent met de veranderingen van het leven, kun je vrede vinden ondanks de onvermijdelijke schommelingen.

Je wordt deel van de stroom van het leven en accepteert alles wat zich voordoet zonder aarzeling. In deze houding kun je zelfs te midden van voortdurende verandering en fluctuaties vrede en rust ervaren.

Veelgestelde vragen

Wat is zelfreflectie en waarom is het belangrijk?

Zelfreflectie is het proces van bewust naar je gedachten en emoties kijken. Het helpt je om jezelf beter te begrijpen en om innerlijke rust te vinden.

Hoe kan ik mijn emoties beter beheersen?

Je emoties beheersen begint bij het besef dat de controle intern ligt. Door zelfreflectie leer je de triggers van je emoties kennen en kun je er bewust mee omgaan.

Wat is het belang van balans tussen innerlijke en externe wereld?

Balans tussen je innerlijke en externe wereld zorgt voor een stabiel en gelukkig leven. Zelfreflectie helpt je die balans te vinden door je emoties en ervaringen beter te begrijpen.

Klik op een ster om dit artikel te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Ben jij de eerste dit bericht waardeert?

Fact checking: Nick Haenen, Spelling en grammatica: Sofie Janssen

Zoeken

Fact checking: Nick Haenen
&
Spelling en grammatica: 
Sofie Janssen

Image Not Found
Image Not Found

Persoonlijkheidstesten

Libido Test Voor Mannen
Vorm Voorkeur Test
Sigma man Test
Myers-Briggs Type Indicator (MBTI)
Image Not Found

Hoogst gewaardeerd