Cashewnoten

De cashewnoot is zoet en olieachtig van binnen en na twee roosterprocessen kan de cashewnoot pas worden bevrijd van zijn harde schil. Ze zijn o.a. familie van de mango en de pistache. De cashewnoot groeit aan een cashew appel die ook eetbaar is. De meeste cashews komen uit India, Mozambique, Tanzania en BraziliŽ. Daar worden de cashews geplukt van in het wild groeiende cashewnoten. 3% daarvan is slechts op een plantage te vinden.

Ziekenhuizen en gezondheidscentra gebruiken het vaak in voeding (niet in Nederland zover bekend) omdat het boordevol vitaminen en mineralen zit.

En een waarschuwing:
Als je in de gelegenheid komt om een cashew van de boom te plukken.. ongebrand veroorzaakt de vrucht ernstige verbrandingen in de mond. (lippen, tong en verhemelte)

Een leuk weetje:


Vleermuizen verzorgen veelal de bestuiving van de cashewboom.Disclaimer GoodFeeling.nl

GoodFeeling.nl publiceert met de grootste zorgvuldigheid positieve informatie ten behoeve van de algehele gezondheid. Altijd preventief en nooit diagnostisch.

Bij lichamelijke en/of geestelijke klachten kun je het best contact opnemen met een specialist of je huisarts. (redactie GoodFeeling.nl)