Groene thee

Bij een groot onderzoek is komen vast te staan dat er meer dan een paar honderd verschillende stoffen in deze theestruik zijn gevonden. Het zijn stoffen die het cholesterolgehalte verlagen en het verbranden van vetten verbeteren. Vervolgens is komen vast te staan dat deze stoffen kanker remmende en antibacteriŽle eigenschappen bezitten. Een hele mond vol, maar al met al een thee om eens te proberen.

Er zit wel theÔne en wat looizuur in deze thee, maar dat mag de pret niet drukken want met mate gebruikt kan deze stimulerende thee een gezonde verrijking van je voeding zijn. De thee heeft een fijn aroma, maar is enigszins bitter van smaak.

Deze thee staat nu enorm in de belangstelling vanwege de preventieve werking tegen kanker en hartziekten. Men heeft zich erop gestort en overal zijn er onderzoeken aan de gang. Er zijn zelfs "groene thee capsules" op de markt. Wees daar voorzichtig mee! Een biologische thee heeft natuurlijk de voorrang. Laat de thee niet te lang trekken. De gezonde stoffen komen vrij snel in het water - zeker niet langer dan 10 minuten, want dat komt de thee niet ten goede. De thee wordt dan erg bitter. Zoet het met wat honing om de smaak vervolgens te verfijnen. 

Als je op dit moment veel koffie, thee of cola drinkt is het de moeite waard over te schakelen op groene thee. Het is wel even wennen, maar na verloop van tijd wil je geen rommel meer in je lichaam stoppen. Zonder dat je er invloed op hebt komt er namelijk al genoeg rommel bij je binnen. Daarom is het fijn om te weten dat door gezonde drank en voeding deze gifstoffen weer geneutraliseerd kunnen worden.

Ben je nog niet overtuigd? Dan is het volgende citaat uit het Algemeen Handelsblad de moeite waard om te lezen.

"Groene thee en groene groenten bevatten stoffendie het ontstaan van kanker tegengaan. Dat is de conclusie van een groot aantal wetenschappelijke studies. Aangezien groene thee geen bijwerkingen heeft, kan deze nu eigenlijk al worden aanbevolen als middel om de kans op kanker te verminderen. Overigens schijnt groene thee ook een zekere bescherming tegen hart- en vaatziekten te bieden."Disclaimer GoodFeeling.nl

GoodFeeling.nl publiceert met de grootste zorgvuldigheid positieve informatie ten behoeve van de algehele gezondheid. Altijd preventief en nooit diagnostisch.

Bij lichamelijke en/of geestelijke klachten kun je het best contact opnemen met een specialist of je huisarts. (redactie GoodFeeling.nl)