Kanker en vitamine b17

Vitamine B17 is ook bekend onder de naam laetrile en is net als vitamine B15, een metavitamine. Dit wil zeggen dat deze vitaminen duidelijke voedingswaarden bezitten, maar ze verwekken geen ziekte bij een tekort eraan. Het B17-vitamine werd in 1958 ontdekt door dezelfde biochemici die het vitamine B15 ontdekten, namelijk vader en zoon E.T. Krebs.


Rol van vitaminen B17 in het lichaam

Vitaminen B17 bevatten blauwzuur. Dit is een giftige stof als ze wordt omgezet in hydrogeencyanide. Een ander enzym zet vervolgens hydrogeencyanide weer om in nuttige stoffen voor ons lichaam. Daarom moeten we ons geen zorgen maken over de giftigheid van blauwzuur. Ook kankercellen zijn rijk aan het enzym dat blauwzuur produceert. Maar deze cellen missen het enzym dat het gif onschadelijk maakt en omzet naar nuttige stoffen. Dit is de reden waarom vitamine B17 al jaren gebruikt wordt bij de bestrijding van kankercellen. Wanneer er voldoende vitaminen B17 in het lichaam aanwezig is, moeten de kankercellen afsterven.

Misschien heb je al eens gehoord over de Laetrile-behandeling tegen kanker. Dit is een behandeling met laetrile (vitaminen B17). De meningen over deze behandeling zijn verdeeld, maar het is een feit dat Dr. John Richardson een groot aantal patiŽnten met succes behandeld heeft met deze methode. De behandeling bestaat erin om vitamine B17 inname te combineren met een goed dieet, enzym- en alvleeskliertabletten, vitamine E, vitamine B15 en vitamine C in hoge doses.

Welke voedingsmiddelen bevatten vitaminen B17

Vitamine B17 komt voornamelijk voor in:
Taugť
Erwten
Bonen
Bittere amandelen
Pitten van: abrikozen, kersen, perziken, pruimen en appels

De productie en verkoop van vitaminen B17 zijn in enkele landen verboden. Wie aan kanker lijdt, kan daarom best een arts raadplegen die gespecialiseerd is in deze materie.

Wie heeft behoefte aan vitamine B17 supplementen

Iedereen die aan kanker lijdt, kan een behandeling met vitaminen B17 overwegen. Door zijn specifieke eigenschappen kan deze vitamine er immers voor zorgen dat de kankercellen afsterven.
Zoals eerder gezegd zijn de meningen over deze behandeling verdeeld. Toch zijn veel patiŽnten, die door hun arts waren opgegeven, weer beter geworden na een Laetrile-behandeling. Het is dus zeker de moeite waard om te proberen.

B17 - alternatieve kanker therapie

Amygdaline is een natuurlijk cyaan houdende substantie - een nitroloside - die aangetroffen wordt in abrikozen- en perzikenpitten, maar ook in kersenpitten, bittere amandelen en andere pitten van het amygdalusgeslacht. De therapeutische amygdaline wordt ook aangeduid met de benaming laetrile. In de eigenlijke zin van het woord zijn laetrile en amygdaline geen synoniemen. Amygdaline is zoals gezegd een natuurlijke substantie met de chemische formule D-1-mandelonitrile gentiobioside (1) of D-mandelonitrile verbonden met de disaccaride gentiobiose (2), gevormd door twee molecules D-glucose. De natuurlijke cyanohydrinen van die groep zijn gekend als cyanogenische glycoside (3). De empirische formule van amygdaline is C20H27NO11.

http://www.goedkosjer.org/amygdalinde.htmDisclaimer GoodFeeling.nl

GoodFeeling.nl publiceert met de grootste zorgvuldigheid positieve informatie ten behoeve van de algehele gezondheid. Altijd preventief en nooit diagnostisch.

Bij lichamelijke en/of geestelijke klachten kun je het best contact opnemen met een specialist of je huisarts. (redactie GoodFeeling.nl)