Knoflook

Door velen geliefd maar…..door anderen verafschuwd. "Het is die lucht, ja die vreselijke lucht", klinkt vaak de kreet. Over smaak valt niet te twisten. Er zijn zelfs mensen die de lucht zelfs lekker vinden.

Voor degenen die houden van knoflook, is het leuk te weten dat de laatste jaren knoflook steeds bekender is geworden. Steeds meer mensen gaan de smaak toch wel waarderen. Het is zoiets als het leren eten van tomaten. Dat geldt ook voor de knoflook.


Enkele wetenswaardigheden:

Knoflook behoort tot het scherpste lid van de uienfamilie en is een belangrijk onderdeel in veel keukens over de hele wereld. Knoflook bevat veel zwavelhoudende componenten die biologisch actief zijn. De effecten van knoflook zijn zo talrijk en gevarieerd dat men nog niet zeker weet welke stoffen daar verantwoordelijk voor zijn. Maar 1 ding is zeker knoflook is zeer gezond.

Enkele gezondheidsvoordelen: 
 
 • Het is goed voor het hart- en vaatstelsel.
 • Regelmatig gebruik verlaagt enigszins de bloeddruk.
 • Verlaagt het cholesterol.
 • Het vermindert de neiging tot klonteren van het bloed.

  (dit geldt alleen voor gezonde mensen, bij eventueel problemen kun je beter eerst contact opnemen met je huisarts. Een kruid kan natuurlijk nooit medicijnen vervangen).
  Knoflook is ook een krachtig antibioticum en gaat de groei van bacteriën en schimmels tegen en veegt de darmen schoon.

  Er zijn boeken vol geschreven over knoflook. In iedere bibliotheek staan er wel een paar.

  Het beste is verse knoflook te gebruiken. 
  Pers het uit in salades of bak het licht in olijfolie. Mogelijkheden genoeg.

  Voor degenen die de geur en smaak echt niet waarderen zijn er tabletten en capsules in de handel. Neem een goede kwaliteit, hoewel gezegd moet worden dat men niet precies weet wat de effectiviteit is van een langdurig gebruik van knoflooksupplementen.

  Maar voor degenen die echt van knoflook houden! 
  Puur natuur is toch het beste. Geniet er van!
 • Disclaimer GoodFeeling.nl

  GoodFeeling.nl publiceert met de grootste zorgvuldigheid positieve informatie ten behoeve van de algehele gezondheid. Altijd preventief en nooit diagnostisch.

  Bij lichamelijke en/of geestelijke klachten kun je het best contact opnemen met een specialist of je huisarts. (redactie GoodFeeling.nl)