Maak van de noot een deugd

Vooral voor mensen die weinig of geen vlees eten zijn noten een goed alternatief. Het is jammer dat noten in de Westerse landen te weinig gegeten worden. Dat is in Oosterse landen wel anders, daar worden ze veel meer gebruikt en terecht! Noten zijn een goede bron van licht verteerbaar eiwit, vetten en andere gezonde bestanddelen. Het is opvallend dat zij veel vitaminen en mineralen bevatten. Bovendien zijn zij zeer goed voor ons zenuwstelsel, de hersenen, bloedvorming en vooral voor de stofwisseling.


Voor mensen met een zwakke lever is het goed om noten te eten. Mits met mate natuurlijk! Maar dat geldt voor veel dingen in het leven. Daarom zijn noten niet zo maar een "tussendoortje" bij de TV. Je kent dat wel schaaltjes vol gebrande noten of pinda's met of zonder smaakje.

Natuurlijk zijn ze heerlijk, maar dan als snoepgoed, want de voedingswaarde is praktisch weg door het fabricage proces. Voor de goede orde, pinda's zijn geen noten maar peulvruchten en door het roosteren en zouten zeer zuur vormend. Omdat ze zo lekker zijn wil je ze toch graag eten, doe dat in kleine hoeveelheden en probeer eens af te wisselen met walnoten.

 

Wil je echt profiteren van de specifieke voedingstoffen die in noten zitten? Eet ze dan ongebrand en zonder keukenzout. Himalaya zout mag wel
Disclaimer GoodFeeling.nl

GoodFeeling.nl publiceert met de grootste zorgvuldigheid positieve informatie ten behoeve van de algehele gezondheid. Altijd preventief en nooit diagnostisch.

Bij lichamelijke en/of geestelijke klachten kun je het best contact opnemen met een specialist of je huisarts. (redactie GoodFeeling.nl)