Nut en veiligheid vitamines en mineralen

Over het nut en veilig gebruik van voedingssupplementen met extra vitamines en mineralen is veel tegenstrijdige, vaak ongenuanceerde berichtgeving. Dat roept veel vragen en daarom is er een nieuwe informatiegids verschenen tijd die laat zien wanneer een voedingssupplement voor de gezondheid een nuttige aanvulling is.

Beknopt en eenvoudig
De informatiegids is uitgegeven door de NPN, diverse gezondheidswinkels (waaronder De Tuinen en Vitaminstore), drogisterijen, reformzaken, therapeuten en verschillende merken in voedingssupplementen. Alle informatie is beknopt en eenvoudig weergegeven.
   
Meest gestelde vragen
Vitamines en mineralen zijn nodig voor je gezondheid: voor je weerstand, voor groei en voor het onderhoud en functioneren van je lichaam. Maar wie heeft er nu baat bij welke vitamines en mineralen? De informatiegids bevat een handig overzicht van alle vitamines en mineralen, met informatie over doseringen en gezondheidseffecten. En het geeft antwoord op de meest gestelde vragen zoals:

  1. Zijn extra vitamines en mineralen nodig?
  2. Waarom een dosering boven de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH)
  3. Is een teveel aan vitamines en mineralen mogelijk?
  4. Hoe effectief zijn supplementen?
  5. Zijn natuurlijke vitamines beter dan synthetische?
  6. Gaan medicijnen en supplementen samen?

De gids laat zien waarom een aanvulling met een voedingssupplement iets extra’s kan bieden. Bijvoorbeeld aan sporters, ouderen, zwangere vrouwen of kinderen.
Bezoek ook www.kiesvoorietsextra.nl met informatie over ingrediënten van voedingssupplementen en de werking ervan.
Een inkijkexemplaar van de informatiegids is te vinden op www.kiesvoorietsextra.nl/informatiegidsDisclaimer GoodFeeling.nl

GoodFeeling.nl publiceert met de grootste zorgvuldigheid positieve informatie ten behoeve van de algehele gezondheid. Altijd preventief en nooit diagnostisch.

Bij lichamelijke en/of geestelijke klachten kun je het best contact opnemen met een specialist of je huisarts. (redactie GoodFeeling.nl)