Rooibosthee

Rooibosthee is een thee afkomstig uit Zuid-Afrika, ook dit is een zeer gezonde thee. Ook deze thee zit vol vitaminen en mineralen en zelfs wat plantaardige eiwitten, maar verder is het een totaal andere thee dan wat je misschien gewend bent.


Rooibos thee wordt nooit bitter. 
Het tweede kopje smaakt nog beter dan het eerste. Het behoudt zijn aangename aroma, zelfs wanneer het een paar dagen in de koelkast bewaard wordt. Daarom gebruiken de mensen in Afrika deze thee vaak als ijsthee. Deze thee bevat geen coffeïne en heeft een zeer laag looizuur percentage. Dus niet schadelijk voor onze spijsvertering! Je kan er zoveel van drinken als je wilt.

Het is nu bekend dat deze thee zeer rustgevend is en 's avonds gedronken, bevordert hij een gezonde slaap. Als je gewend bent veel gewone thee te drinken, is dit bij uitstek de thee om daar veranderingen in te brengen. Deze thee is een goede overstap naar kruidenthee.

Wat honing en een paar druppels citroen erin en.. voilá. En omdat de smaak vrij neutraal is kan je leuke combinaties maken. Ben je dol op gember, hup.. gember erin. Als het warm weer is maak dan zelf eens een ijsthee, heel wat gezonder dan al die frisdranken en je bewijst je lichaam er een dienst mee. Meer weten?

Groene thee
Brandnetel thee
Water
Disclaimer GoodFeeling.nl

GoodFeeling.nl publiceert met de grootste zorgvuldigheid positieve informatie ten behoeve van de algehele gezondheid. Altijd preventief en nooit diagnostisch.

Bij lichamelijke en/of geestelijke klachten kun je het best contact opnemen met een specialist of je huisarts. (redactie GoodFeeling.nl)