Suiker
Hoe suiker kan leiden tot hypoglycemie en/of suikerziekte.
De mens van tegenwoordig eet een grote hoeveelheid suiker. Een z.g. slank makende vruchtenyoghurt bevat ongeveer 24 gram suiker. Een klein flesje cola 36 gram suiker. Tomatenketchup en appelmoes bestaan voor 24% uit suiker. Suiker zit bijna overal in, we krijgen er dus een grote hoeveelheid van binnen.
Bij de geraffineerde koolhydraten (zoals suiker) verschijnt de glucose plotseling in grote hoeveelheid in het bloed. Deze hoge suikerconcentratie in het bloed is gevaarlijk en het lichaam reageert erop door insuline af te scheiden (v.d. alvleesklier), waardoor de bloedsuikerspiegel weer daalt.
Bij constante suikertoevoer raakt de alvleesklier overprikkeld en scheidt bij de minste suikertoevoer insuline af. Zodra de suikerspiegel daalt voelen wij ons moe en hongerig. Wij eten wat suiker en onmiddellijk voelen wij ons weer goed. Ja, gedurende een half uur, want onmiddellijk begint de alvleesklier weer insuline af te scheiden en de suikerspiegel daalt weer, waarna wij ons weer vermoeid en hongerig voelen.

Tenslotte raakt de alvleesklier overwerkt en stopt met de productie van insuline. Het gevolg is een te hoge suikerspiegel en dat noemen we dan hyperglycemie of te wel suikerziekte. Uit: MEdium, R.A. Nieuwenhuis RA.
GoodFeeling.nl publiceert met de grootste zorgvuldigheid positieve informatie ten behoeve van de algehele gezondheid. Altijd preventief en nooit diagnostisch.
Bij lichamelijke en/of geestelijke klachten kun je het best contact opnemen met een specialist of je huisarts. (redactie GoodFeeling.nl)