Nieuwe vogelsoort ontdekt

Wetenschappers hebben een nieuwe vogelsoort ontdekt in IndonesiŽ vlak bij de kust van drie kleine eilanden van de Togian Eilanden in centraal Sulawesi.

Het kleine groene vogeltje met de naam: de Togian White-Eye of Zosterops somadikartai, is voor het eerst gezien door Mochamad Indrawan en Sunarto van de University of Indonesia.

Volgens het persbureau Reuters is het net ontdekte groene vogeltje voorzien van een witte ring om het oog, verblijft in kleine groepjes en zal waarschijnlijk meteen toegevoegd worden aan de lijst van bedreigde diersoorten.

De definitieve identificatie is gedaan door door  dr. Pamela Rasmussen, een taxonomist (iemand die zich bezig houdt met het officieel melden en classificeren van onbekende dier- en plantensoorten).

 Zo'n 1.600 van de bekende 10.000 vogelsoorten komen voor in IndonesiŽ.Disclaimer GoodFeeling.nl

GoodFeeling.nl publiceert met de grootste zorgvuldigheid positieve informatie ten behoeve van de algehele gezondheid. Altijd preventief en nooit diagnostisch.

Bij lichamelijke en/of geestelijke klachten kun je het best contact opnemen met een specialist of je huisarts. (redactie GoodFeeling.nl)