De sinaasappel

De sinaasappel


803 keer gelezen sinds
2
minuten leestijd
2
minuten leestijd
803 keer gelezen sinds

0
(0)

Ik ben een appelsien. Zo heette ik vroeger en in België word ik daar nog steeds zo genoemd. Maar in Nederland sta ik bekend onder de naam sinaasappel, de Koningin van de citrusvruchten. Ik kom oorspronkelijk uit China en vanaf de 16e eeuw ben ik over de hele wereld verspreid. Eerst werden de geneeskrachtige eigenschappen van mij ontdekt, daarna ging de parfumwereld met mij spelen, maar tenslotte werd ik beroemd om mijn heerlijke smaak.

De leukste sinaasappel, dat ben ik!

Ik wil je graag iets vertellen over mijn voedingswaarde en mijn vitaminegehalte. Per 100 gram vers sap bevat ik 45 calorieën. Mijn gehalte aan vitamine C is 50 mg per 100 gram vers sinaasappel vruchtvlees.

Verder ben ik rijk aan vitamine A, caroteen (goed voor jullie ogen) en tevens wat Vitamine B (1, 2 en 6). Aan mineralen bevat ik calcium, kalium, ijzer en fosfor. Vooral oudere mensen doen er goed aan mij in zijn geheel te eten en niet het sap op de nuchtere maag te drinken. Het suikergehalte wordt namelijk heel snel opgenomen. Verder is het heel verstandig om mij niet te eten vlak voor het naar bed gaan. Ik heb een prikkelende eigenschap en vind het dus vervelend als je daardoor niet kan slapen.

Ik heb heel veel familieleden, zoals citroen, grapefruit, mandarijnen, limoenen, etc. Het zijn stuk voor stuk fijne familieleden, die zeer goed voor de gezondheid zijn. Grapefruit is heel goed voor de lever en de mandarijnen zijn dol op kinderen.

Wat de citroen betreft, die kan je echt beter gebruiken dan azijn. Gewoon azijn breekt veel vitaminen af.

Ik vond het leuk me aan je voor te stellen.

Klik op een ster om dit artikel te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Ben jij de eerste dit bericht waardeert?

Random Image

Fact checking: Nick Haenen, Spelling en grammatica: Sofie Janssen

Zoeken

Fact checking: Nick Haenen
&
Spelling en grammatica: 
Sofie Janssen

Image Not Found