Image

Is Het Waar Dat Er Niets Buiten Ons Is Dat Ons Kan Beïnvloeden? (We Zijn Het Altijd Zelf)


262 keer gelezen sinds
4
minuten leestijd
4
minuten leestijd
262 keer gelezen sinds

5
(1)

Ga even met me mee in de volgende hypothese: Alles wat we ervaren, vindt plaats in ons bewustzijn. Er is geen wereld buiten onszelf waar iets kan bestaan. Onze ervaringen, van welke aard dan ook, creëren we zelf binnen ons bewustzijn. Dit geldt voor alles wat we waarnemen en voelen, inclusief onze interactie met de omgeving om ons heen.

Een bijzonder voorbeeld van hoe ons bewustzijn onze ervaringen vorm geeft, zien we in onze relatie met de natuur. Hebben we ons wel eens afgevraagd waarom we ons zo goed voelen als we in de natuur zijn?

Dit geweldige rustgevende gevoel ontstaat omdat de natuur afstemt op de frequentie van ons natuurlijke zelf. Wanneer we ons in een natuurlijke omgeving bevinden, komen we als vanzelf meer in contact met onze eigen natuurlijke trilling.

Dit zorgt voor een diep gevoel van welbehagen en verbondenheid. Dit gebeurt niet buiten jou, maar dit proces is 100% een intern proces binnen jouw bewustzijn.

Is Het Waar Dat Er Niets Buiten Ons Is Dat Ons Kan Beïnvloeden?

Omgaan met negatieve ervaringen

Hoewel de natuur ons vaak een positieve ervaring biedt, kennen we allemaal ook momenten waarop we ons minder goed voelen. Als we ons niet prettig voelen, komt dat door onze overtuiging over een bepaalde situatie. Door onze relatie tot die situatie anders te definiëren, kunnen we ons gevoel veranderen. Het is belangrijk om ons gevoel te erkennen en onszelf af te vragen: “Waarom voel ik me zo?”

Alle emoties ontstaan uit overtuigingen. We kunnen geen gevoel hebben zonder eerst een definitie of overtuiging te hebben. Als we een onprettig gevoel ervaren, kunnen we onszelf afvragen of we dit gevoel willen behouden. Als het antwoord ‘nee’ is, kunnen we onderzoeken welke overtuiging dit gevoel veroorzaakt.

Door zelfonderzoek kunnen we ontdekken wat de onderliggende definitie is. Als we begrijpen waarom we een bepaalde overtuiging hebben, kunnen we deze loslaten en vervangen door een overtuiging die beter bij ons past. Deze nieuwe overtuiging zal vervolgens prettigere gevoelens, gedachten en gedrag genereren.

Is Het Waar Dat Er Niets Buiten Ons Is Dat Ons Kan Beïnvloeden?

De kracht van zelfonderzoek

Als we merken dat een bepaalde aanpak niet werkt, is het zinvol om naar de essentie van onze gedachten te kijken. We kunnen onszelf steeds diepere vragen stellen om tot de kern van onze overtuigingen te komen. Dit proces van zelfonderzoek helpt ons om de fundamentele overtuigingen te ontdekken die al onze andere gedachten en gevoelens beïnvloeden.

De relatie tussen ervaringen en overtuigingen

Onze ervaringen komen voort uit onze overtuigingen, niet andersom. Hoewel het kan lijken alsof onze ervaringen onze overtuigingen vormgeven, is het eigenlijk onze overtuiging die de ervaring creëert. De ervaring versterkt vervolgens de overtuiging, maar genereert deze niet.

Het is belangrijk om te beseffen dat onze overtuigingen onze ervaringen bepalen, zelfs als het tegenovergestelde waar lijkt te zijn. Door dit inzicht kunnen we onze ervaringen gebruiken om de onderliggende overtuigingen te identificeren en te veranderen.

Is Het Waar Dat Er Niets Buiten Ons Is Dat Ons Kan Beïnvloeden?

Uitdagingen in relaties

Als we problemen ervaren in onze relaties, is het nuttig om onszelf af te vragen waarom we iets als een probleem definiëren. We hebben altijd de keuze hoe we ons voelen en reageren op situaties. Door onszelf af te vragen waarom we voor bepaalde gevoelens kiezen, kunnen we de onderliggende overtuigingen ontdekken die ons beperken.

Door bewust te worden van onze keuzes en overtuigingen, openen we de deur naar nieuwe mogelijkheden in onze relaties en ons leven.

Veelgestelde Vragen

Wat betekent het dat er niets buiten ons is?

Het betekent dat alle ervaringen binnen ons bewustzijn plaatsvinden. Alles wat we ervaren, creëren we binnen onszelf.

Waarom voelen we ons goed in de natuur?

De natuur resoneert met de frequentie van ons natuurlijke zelf, wat een gevoel van welzijn en verbinding bevordert.

Hoe kunnen we negatieve gevoelens aanpakken?

Herken je negatieve gevoel en vraag jezelf af welke overtuiging dit gevoel veroorzaakt. Verander vervolgens die overtuiging.

Hoe beïnvloeden overtuigingen onze ervaringen?

Onze overtuigingen genereren onze ervaringen. Een overtuiging creëert een bijbehorende ervaring, die vervolgens de overtuiging versterkt.

Wat is het proces van zelfonderzoek?

Zelfonderzoek begint met het herkennen van je gevoelens en het identificeren van de onderliggende overtuigingen. Dit stelt je in staat je overtuigingen te veranderen en positieve ervaringen te creëren.

Klik op een ster om dit artikel te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Ben jij de eerste dit bericht waardeert?

Fact checking: Nick Haenen, Spelling en grammatica: Sofie Janssen

Zoeken

Fact checking: Nick Haenen
&
Spelling en grammatica: 
Sofie Janssen

Image Not Found