Herinner Jezelf - Ontdek De Kracht van je Eigen Bewustzijn en de Kunst van het Loslaten

Herinner Jezelf – Ontdek De Kracht van je Eigen Bewustzijn en de Kunst van het Loslaten


10 keer gelezen sinds
9
minuten leestijd
9
minuten leestijd
10 keer gelezen sinds

0
(0)

Schrijf je in voor onze mailinglijst en ontvang een gratis exemplaar van De Manifestatie Mindset.


We proberen vaak onze omstandigheden te beheersen en te verbeteren, maar echte vrijheid ligt in het veranderen van hoe we de wereld waarnemen. Dit artikel verkent hoe het loslaten van controle en oordelen ons kan leiden naar een staat van puur bewustzijn en innerlijke rust.

Herinner jezelf. Door alles als gelijk en evenwichtig te beschouwen, en door te stoppen met het constant willen veranderen, aanpassen of verbeteren van jezelf, zal je jezelf het snelst veranderen. Laat die hele verantwoordelijkheid los die je voelt om jezelf steeds te moeten verbeteren en veranderen.

Zodra we denken dat iets echt is, verliezen we het vermogen om er afstand van te nemen. We kunnen er niet langer objectief naar kijken. We kunnen er niet mee ontspannen, we kunnen het niet accepteren. We voelen de noodzaak om het te verkrijgen, te vermijden, of te verwerpen, of we moeten het fixen.

Herinner Jezelf - Ontdek De Kracht van je Eigen Bewustzijn en de Kunst van het Loslaten

Verkeerde perceptie

Alles wat je in je leven aanneemt als vast en echt, alsof het buiten je eigen waarneming bestaat, is een fout in je perceptie. Want dat is niet wat er werkelijk gebeurt. Alles gebeurt binnenin jouw zielsbewustzijn, binnenin jouw eigen bewustzijn.

Je lichaam bestaat binnen je zielsbewustzijn, niet andersom. Jouw bewustzijn zit niet in je lichaam. Je zielsbewustzijn is als een bolvormige ruimte die nu je fysieke lichaam observeert. Jij bent dat zielsbewustzijn dat naar je geest en lichaam kijkt.

Binnen en buiten

Op het moment dat je die perceptie omdraait, zoals de meeste mensen doen, en denkt dat dingen buiten jezelf bestaan en echt zijn, wordt het moeilijk om er werkelijk mee in rust te komen. Het wordt lastig om jezelf in directe zuiverheid, directe vrijheid te plaatsen, zonder iets te veranderen.

Het enige wat je hoeft te doen, is het zichzelf laten bevrijden door een verandering in je perceptie. Dat is alles. Je doet niets. Je laat het gewoon in jouw waarneming veranderen. En voilà! Alles voelt anders aan. Het probleem verdwijnt. Het licht is er.

Herinner Jezelf - Ontdek De Kracht van je Eigen Bewustzijn en de Kunst van het Loslaten

De stroom van energie

De energie stroomt vrij. Je voelt je gelukkig, goed en wijs; niet alleen maar zorgeloos zoals een hippie, maar aanwezig, gegrond, vaardig en wijs, met een perfect gevoel voor timing. Je weet precies wat je moet doen, hoe en wanneer, ook al voelt het alsof je niets doet.

Je geniet gewoon van de levensstroom van God zelf, door niets te veranderen. Op het moment dat je probeert iets te veranderen – herinner je – zodra je je waarneming probeert binnen te dringen en iets in je wereld, op jouw schilderdoek, probeert te veranderen, verlaat je elke keer opnieuw je verlichte staat.

Wil je je leven veranderen, maar je hebt een laag inkomen of een uitkering?

 Schrijf je nu in voor deze laagdrempelige Manifestatie Mindset Workshop!

Speciaal voor mensen met een laag inkomen of een uitkering. Gratis deelname mogelijk!


Je verlichte natuur

Jij bent degene die dat doet. Jij bent van nature verlicht. Je zult nooit de verlichting bereiken door iets onnatuurlijks te doen. Je moet je aannames loslaten. Kom tot rust. Sta toe dat God jou verlicht. Probeer het niet zelf te doen, want dat is een lange, pijnlijke reis. Doe het niet.

Herinner Jezelf - Ontdek De Kracht van je Eigen Bewustzijn en de Kunst van het Loslaten

Alles is een gedachte

Een andere manier van kijken

Een hulpmiddel dat je kan helpen om in deze natuurlijke, bevrijde staat te komen, is om alles als een gedachte te zien. Dat maakt het makkelijker. Zelfs als je het nog niet gelooft, is dat niet erg. Ik vertel je: het is een gedachte. Alles is slechts een gedachte. Op het einde van de dag bestaat er geen echte materie.

In de laatste analyse, als je door de hele illusie heen kijkt, kom je tot het besef—en dit zal in de loop van de tijd steeds dieper worden—dat wat lijkt op dingen, materiële objecten, natuurwetten, de voorwerpen in de kamer, je lichaam, chemische reacties, vormen van gedachten zijn.

Gedachten en intenties

Deze objecten bestaan als gedachten, als intenties, als ideeën, binnen de opperste intelligentie van het bewustzijn zelf. De ene Oneindige Schepper, die zich bewust is van zichzelf.

Je hoeft dit niet te geloven. Ik weet dat het niet zo voelt wanneer je je teen stoot tegen een steen. Het voelt alsof: “Verdorie, deze steen is echt, en dat doet pijn, en ik vind het niet leuk. Volgende keer moet ik voorzichtiger zijn met deze fysieke steen.”

Herinner Jezelf - Ontdek De Kracht van je Eigen Bewustzijn en de Kunst van het Loslaten

De onbetrokken staat

Onveranderlijke bewustzijn

Wat als je, wanneer je tegen die steen stoot, toch dat onveranderlijke bewustzijn behoudt? Die onbetrokken staat, de absoluut zorgeloze staat? Maak je geen zorgen, je zult verantwoordelijker zijn dan ooit tevoren. Je integriteit zal geoptimaliseerd worden.

Het voelt als de meest onverantwoordelijke staat ooit, tenminste volgens menselijke definities, omdat je alles loslaat. Je geeft het bezit, het fixen, het veranderen op… alles.

De onbetrokken staat

De onbetrokken staat is een vorm van bewustzijn waarin je jezelf loskoppelt van oordelen, zorgen en de drang om dingen te veranderen. In deze staat observeer je wat er gebeurt zonder er emotioneel of mentaal in betrokken te raken, wat leidt tot innerlijke rust en acceptatie van de realiteit zoals die is. Het is een toestand van diepe ontspanning en vrijheid van verantwoordelijkheid.

Verrassende vrijheid

Je voelt je bijna slecht over hoe goed het voelt om volledig onverantwoordelijk te zijn. Maar het voelt zo goed en waar, dat je het niet in twijfel kunt trekken. Je denkt: “Wauw! Dit is het. Ik moet gewoon stoppen met dingen te veranderen.”

En dan zullen dingen veranderen. Dat zal gebeuren, begrijp je? Sneller dan voorheen, omdat je er niet in zit. Je kunt niets veranderen waar je zelf middenin zit.

Herinner Jezelf - Ontdek De Kracht van je Eigen Bewustzijn en de Kunst van het Loslaten

Herkader je ‘hardnekkige’ realiteit als puur bewustzijn

Zie de situatie anders

Natuurlijk, als ik een boek lees, kan ik even stoppen, niets willen van iets of iemand, geen enkele gedachte veranderen, en daardoor ontwaken in de natuurlijke staat van puur bewustzijn.

Dat kan ik doen.

Maar ik heb een presentatie binnenkort en ik word er nerveus van, het is belangrijk voor me en het zal voor voedsel op tafel zorgen voor mijn gezin. En het is een echte situatie.

Probeer in zo’n geval die situatie opnieuw te definiëren en voor jezelf te herformuleren: “Dit is niets anders dan een gedachte die op het scherm van mijn bewustzijn verschijnt.”

Je hoeft het niet te geloven.

Probeer het niet te geloven. Als je het niet gelooft, is dat prima. Maar definieer het nog steeds zo, doe net alsof, als een denkbeeldige oefening, dat deze serieuze gebeurtenis in je leven niets meer is dan een gedachte die in je bewustzijn verschijnt.

Oefen met gedachten

Als je kunt rusten met een gedachte van dit soort, betekent dit dat je met elke gedachte kunt rusten. Je kunt tot de essentie van de gedachte komen en er niet om geven. Laat die natuurlijke aanwezigheid gewoon naar voren komen. Als je jezelf hebt laten zien dat je dit kunt met gedachte A, dan is er geen reden waarom je dit niet met gedachte B zou kunnen doen.

Maar het is moeilijker om dit te doen met realiteit B. Dus projecteer realiteit B niet.

Zeg: “Deze realiteit B is eigenlijk niets anders dan een gedachte, net zoals gedachte A. Laten we het gedachte B noemen.

En kijk, daar is gedachte C, die zich zorgen maakt over of deze oefening geloofwaardig is of niet.

Herinner Jezelf - Ontdek De Kracht van je Eigen Bewustzijn en de Kunst van het Loslaten

Schakel over naar bevrijding en gemak

De paradox van verandering

Verander niets—zelfs niet de activiteit van veranderen, de gewoonte om te veranderen—en dat wiel van verandering zal langzaam tot stilstand komen. Maar dat hoeft niet. Dat is de schoonheid hiervan: het is directe bevrijding.

Als je deze paradox begrijpt, deze kleine verschuiving, dan voelt het alsof er een knop omgaat in je hoofd. En wanneer je hem omdraait, voel je direct een staat zonder verhaal, een niet-duale perfectie.

De impact van het omzetten

Het kan subtiel zijn, of voor sommigen radicaal, als een explosie van gelukzaligheid, een onweerstaanbare drang om van de daken te schreeuwen dat alles altijd al perfect was, en dat je het nooit doorhad. Niemand wist het. En iedereen zou moeten opletten.

Of het kan gewoon een subtiel gevoel van gemak zijn, alsof een rustgevende stroom op de achtergrond langzaam door je ruggengraat begint te sijpelen, en je denkt:

“Wacht eens even… Dit voelt goed. Je bedoelt dat ik niet verantwoordelijk ben voor die gedachte?”

Absoluut niet.

“Maar wat dan…?”

Wat dan?

Laat de controle los

Ik daag je uit om gewoon te rusten met al deze gedachten, en ze niet om te vormen tot nieuwe betekenisvolle projecten. Maak van niets wat je ziet een betekenisvol project, en je zult de diepste betekenis vinden die je ooit hebt gevonden, door nergens betekenis aan te geven. Je hebt dit gedaan door persoonlijke angst, omdat je dacht dat je de lucht was, gevangen in een ballon, en je vreesde de cactus die naderde. Word je eigen cactus.

Bevrijding door loslaten

Wees dus je eigen cactus. Laat de ballon knappen, nu. Word deel van de lucht en, als de wind, waai gewoon door de cactus heen. Het doet er niet toe. Je zult het diepste gevoel van welzijn vinden, wat volgens mij betekenisvol is, dat je ooit hebt gevonden in de volledige afwezigheid van betekenisverlening.

Als je dat twee tot vijf seconden kunt doen, dan kun je het ook 20 tot 50 seconden doen. En als je het 20 tot 50 seconden kunt doen, hoef je het niet langer te doen, want dan ben je wakker. Zo simpel en direct is het. Deze realisatie zal zich in jou verdiepen.

Rust en vertrouwen

Het kan een geruststellend gevoel van gemak, vertrouwen en zelfverzekerdheid zijn, bijna alsof je ligt op een bergachtig terrein dat super stabiel is, en je kunt die stabiliteit van de aarde in je rug voelen. Het kan een simpele ontspanning zijn, of een radicale explosie van gelukzaligheid, waarbij je van de daken wilt schreeuwen en iedereen wilt laten weten dat dit is waar iedereen naar op zoek is.

En het zit hier, recht voor je ogen, in het volle zicht. Het is je eigen pure bewustzijn. Het enige wat je hoeft te doen, is het te zien.

Veelgestelde vragen

Wat betekent “zelfbewustzijn”?

Zelfbewustzijn betekent dat je volledig bewust bent van je gedachten, gevoelens en acties zonder oordeel. Het helpt je om je innerlijke wereld te begrijpen.

Hoe kan loslaten bijdragen aan persoonlijke groei?

Loslaten vermindert de druk om jezelf te veranderen. Door dingen te accepteren zoals ze zijn, ervaar je innerlijke vrijheid en groei.

Wat is zielsbewustzijn?

Zielsbewustzijn is het idee dat je ware bewustzijn buiten je lichaam bestaat. Het gaat om het bewustzijn dat je geest en lichaam observeert.

Klik op een ster om dit artikel te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Ben jij de eerste dit bericht waardeert?

Fact checking: Nick Haenen, Spelling en grammatica: Sofie Janssen

Zoeken

Fact checking: Nick Haenen
&
Spelling en grammatica: 
Sofie Janssen

Image Not Found

Gerelateerde Artikelen

Hoe Je Vastzittende Emoties Uit Je Lichaam Kunt Loslaten

Hoe Je Vastzittende Emoties Uit Je Lichaam Kunt Loslaten

11 oktober 202440 views15 min leestijd
Hoe Je Spiritueel Kunt Zijn Zonder Religieus te Zijn

Hoe Je Spiritueel Kunt Zijn Zonder Religieus te Zijn

10 oktober 202434 views7 min leestijd
De 13 beste manieren om met jaloezie om te gaan

De 13 Beste Manieren Om Met Jaloezie Om Te Gaan

9 oktober 202466 views12 min leestijd
Image Not Found

Persoonlijkheidstesten

CliftonStrengths Assessment
Myers-Briggs Type Indicator (MBTI)
Vorm Voorkeur Test
Emotionele Intelligentie Test
Image Not Found